ФАБРИКА КВАСЦА У СЕНТИ УЧЕТВОРОСТРУЧУЈЕ ПРОИЗВОДЊУ

Компанија Биоспрингер РС у Сенти данас почиње производњу квасца пуним капацитетом, па ће продукција у малим паковањима бити увећана чак 450 одсто, а у паковањима од 500 грама за пекаре – за 100 одсто.

Захваљујући ангажовању Привредне коморе Србије, олакшани су транспорт и дистрибуција сировине за овог произвођача. ПКС ће бити на располагању за подршку и у набавци сировине, за прибављање дозвола и регистрацију нових производа.

„План је да достигнемо месечну производњу од 900 тона квасца, четири пута више у односу на досадашњу“, изјавио је Ласло Ђетваи, операциони менаџер у компанији.

Да би одговорили на захтеве тржишта и обезбедили континуирану испоруку, у овој компанији мењају и асортиман да би омогућили повећану производњу квасца за домаћинства и пекаре.

„Имамо и погон и раднике за оволику производњу, а на подршку државе рачунамо у набавци сировине, меласе из шећерне репе, како бисмо одговорили на захтеве повећане тражње“, рекао је Ђетваи.

Из Биоспрингера апелују на потрошаче да не стварају вештачку потражњу и не гомилају залихе јер квасца има довољно, а фабрика може да подмири и ове тренутно повећане потребе индустрије и домаћинстава.

Потражња за индустријским и малим квасцем порасла је значајно. Дистрибуцију квасца који произведе Биоспрингер РС раде француски Лесафр и ПИП Нови Сад.