ФАБРИКА ШЕЋЕРА „ЦРВЕНКА“ ДОНИРАЛА ВРТИЋУ „ШЕЋЕРКО“ У ЦРВЕНКИ ДЕЧИЈЕ ИГРАЛИШТЕ

Данас је у Предшколској установи „Бамби“, вртићу „Шећерко“ у Црвенки отворено ново дечије игралиште чију је изградњу финансирала Фабрика шећера „Црвенка“. Игралиште ће осим, за потребе вртића бити отворено и за другу децу која нису полазници ПУ „Бамби“, каже Снежана Булатовић, директорица  ПУ „Бамби“.

„Ово је прво игралиште у кулској општини које се налази у оквиру вртића, а користиће га и остала деца из околних зграда и целе Црвенке. То је начин да локални привредници и вртић утичу на то да вртићи буду доступни за сву децу и надамо се да ће оваква игралишта убудуће имати сви вртићи у општини. Позвала бих грађане Црвенке да буду пажљиви и да се одговорно односе према овом игралишту“, рекла је директорица ПУ „Бамби“ Снежана Булатовић.

Локална самоуправа има добру, дугогодишњу, сарадњу са фабриком шећера у Црвенки, рекао је приликом отварања дечијег игралишта Дамјан Миљанић, председник општине Кула.

-Шећерана уступа локалној самоуправи сваке године базен на бесплатну употребу. И објекат овог вртића који је такође у власништву Шећеране дат је на коришћење ПУ „Бамби“, односно, локалној самоуправи која заједно са „Бамбијем“ одржава објекат и двориште. Та сарадња није једносмерна. Наиме, и локална самоуправа у складу са могућностима и законским оквирима настоји да у сваком моменту изађе у сусрет Фабрици шећера „Црвенка“. Плод те добре сарадње је и ова донација Шећеране. Тим поводом желим да се захвалим Шећерани на дечијем игралишту и желим да нагласим и подржим идеју да игралиште користе и деца која нису полазници ПУ „Бамби“. Идеја је да у шест, седам објеката вртића, где је то могуће, урадимо оваква или слична игралишта и отворимо их за грађанство. Дечија игралишта ће ове године бити рађена и у сарадњи са Министарством екологије. Већина игралишта су поправљена и редовно се одржавају, а од наредне године очекује нас нови концепт који сада примењујемо у вртићу „Шећерко“, рекао је Дамјан Миљанић, председник општине Кула.

Фабрика шећера „Црвенка“ је у сарадњи са општином Кула направила ово игралиште за децу ПУ „Бамби“ али и за сву осталу децу у Црвенки и општини Кула, рекао је Настадин Јововић, директор Сировинског сектора у Фабрици шећера „Црвенка.

„Увидевши да кулској општини недостају дечија игралишта кренули смо у реализацију овог пројекта. Фабрика шећера „Црвенка“, као одговорна фирма  планира и у наредном периоду да учествује и подржава овакве или сличне акције“, рекао је директор Настадин Јововић.

Вртић „Шећерко“ има око 160 малишана и план је да се у наредном периоду адаптира једна просторија у циљу уређења нове радне собе, а оно што је најважније када је реч о овом вртићу више неће бити листе чекања.

Извор: Општина Кула