ФАЛСИФИКОВАНИ ПАСОШИ И ГАСНИ ПИШТОЉ НА БАТРОВЦИМА

Цариници су у сарадњи са полицијом на улазној страни граничног прелаза Батровци, 15. августа 2018. године, спречили кријумчарење два фалсификована пасоша, од којих је један дипломатски, а дан касније и гасни пиштољ.

Јучерашњи прекршај је откривен у „аудију“ швајцарских регистарских ознака издвојеном за детаљан преглед којим су се из Италије ка Србији возили 26-годишњи држављанин те земље у друштву две године старијег српског држављанина црногорског порекла.

На питање царинских службеника да ли имају нешто да пријаве за контролу, обојица су дала одричан одговор. Међутим, преглед аутомобила, путника и њиховог пртљага демантовао је њихове речи.

У пртљажнику, у коферу са личним стварима Швајцарца, откривени су кривотворени пасош Републике Италије и дипломатски пасош Уједињених нација на име исте особе. Поред фалсификованих, пронађене су и валидне путне исправе Србије и Македоније издате на исто име.

Провером на уређају за откривање фалсификованих докумената „проџектина докубокс“ утврђено је да су на папиру лошијег квалитета кривотворени комплетни обрасци путних исправа израђених без икаквих заштитних елемената.

Како је возач аутомобила рекао да је по струци графички дизајнер, сумња се да је управо он учествовао у изради фалсификованих пасоша.

Још један прекршај на улазу истог граничног прелаза откривен је и данас, 16. августа, у комбију „фолксваген“ аустријских регистарских ознака који је возио држављанин Аустрије турске националности.

Иако је путник рекао да нема ништа да пријави за контролу, цариници су у касети испред сувозачевог седишта открили кријумчарени гасни пиштољ „валтер П99“.