FARMACEUTSKI INKUBATOR – TAKMIČENJE STUDENATA FARMACEUTSKOG INŽENJERSTVA

Na Tehnološkom fakultetu Novi Sad, pod pokroviteljstvom kompanije Hemofarm, održano je takmičenje studenata farmaceutskog inženjerstva – Farmaceutski inkubator.

Na takmičenju je ove godine učestvovalo 9 timova, koji su žiriju i publici u Plavoj sali prezentovali svoje inovativne ideje i prototipove razvijenih proizvoda iz oblasti dijetetskih suplemenata, gotovih lekova i kozmetičkih proizvoda.

Žiri koji je ocenjivao proizvode činili su: Snežana Kikić Vesić, Projekt menadžer, Hemofarm a. d., Željana Novaković, Rukovodilac pogona polu-čvrstih formi, Hemofarm a. d., Ivan Živanović, Rukovodilac sektora snabdevanja, Hemofarm a. d., Marko Bjelan, HR sektor, Hemofarm a. d., prof. dr Senka Vidović, koordinator takmičenja, Tehnološki fakultet Novi Sad i prof. dr Zoran Zeković, šef Katedre za farmaceutsko inženjerstvo, Tehnološki fakultet Novi Sad.

Ove godine prvo mesto na takmičenju osvojio je tim EclaraNova, koji su činili Maja Živanović i Nikola Jovanović. Tim EclaraNova predstavio se proizvodom HealTuf, koji predstavlja inovativni preparat za održavanje normalne funkcije oka i tretman upalnih stanja oka.

Drugo mesto dodeljeno je timu Becopharm, koji su činili Danica Zec i Anđela Milić. Dva tima podelila su treće mesto; Pharmatrix, Darija Sabadoš i Kristina Ivančević, i tim Cutosan koji čine Ljubica Marijanović i Marijana Kulić.

Pobedničkim timovima, kompanija Hemofarm je kao nagradu, dodelila plaćene stručne prakse.