ФАЗНО ДО ПАРКА И ШКОЛСКЕ ШУМЕ У РУСКОМ СЕЛУ

Школску шуму, шесту по реду у нашој средини, али и парк у центру, добијају и мештани Руског Села. Као што је зимус приликом садње око 200 садница и наговештено, овај пројекат реализоваће се у неколико фаза. У пратњи ресорног члана ГВ, Стевана Иличића, председник МЗ Руско Село, Душан Марјановић, изнео је податке о томе шта је досад урађено:

-Прва фаза обухватила је израду колског друма до сеоског бунара. Урађена је трим стаза, коју ћемо наредне године насути малчом, као и седам паркинг места и прилаз овој зеленој оази. По угледу на натпис града код новог кружног тога, на улазу у Кикинду из правца Зрењанина, нешто слично урадићемо и ми. Натпис ћемо поставити до краја године. За наредну годину остављамо инсталирање два игралишта за децу, као и теретане на отвореном. Справе за једно дечје игралиште већ су нам испоручене. Досад је у овај пројекат уложено нешто више од седам милиона динара, док је идејним решењем планирано 30 милиона динара. Цео овај комплекс простираће се на 2,5 хектара- навео је Марјановић и нагласио да се ради о капиталном пројекту који финансира Град Кикинда. Стеван Иличић, члан ГВ за екологију, подсетио је да су зимус, у садњи око 200 садница учествовали ђаци и наставници Основне школе “Глигорије Попов”:

-До краја године, у плану је формирање школске шуме и у Накову. На основу пројеката које смо добили од ресорног министарства, на потезу од Мокрина до Падеја засадићемо више од 15.000 садница. За тај еколошки посао опредељено је 12 милиона динара- саопштио је Иличић.

Извор: Град Кикинда