FESTIVAL KOBASICA JE PROŠAO, OSTAJE LEPO SEĆANJE

U Bačkom Petrovcu juče je održana četvrta po redu, sada već tradicionalna manifestacija Festival kobasica, koja ima međunarodni karakter.

Pored domaćih ekipa učešće su uzele ekipe iz Slovačke, Mađarske, Rumunije i  Hravatske.

Prostor na kome se manifestacija održavala, veoma brzo se ispunio  takmičarima i posetiocima, koji su želeli da vide kako se takmičenje odvija i da tom prilikom, probaju mnogobrojne specijalitete koji su bili ponuđeni na degustaciju.

Domaćini su se pobrinuli da sve funkcioniše besprekorno, redovno su o toku takmičenja i  propozicijama obaveštavali prisutne.

Saznajemo da svaka ekipa ima svoj recept po kome radi i da očekuju da će baš oni biti ti koji će osvojiti zlatnu medalju na kraju takmičenja.

Pokušali smo za vas poštovani čitaoci da saznamo odnos namernica za pripremanje vrhunskih kobasica, ne uspešno.

Recept se ljubomorno čuva i može da se prenese samo sa generaciju na sledeću, kako nam je rekao Miodrag Kovač iz ekipe „Miša i lavice“.

Za dobro raspoloženje prisutnih pobrinuo se muzički bend, koji je svo vreme izvodio pesme kako na slovačkom, tako i na srpskom jeziku.

Učesnici takmičenja i posetioci festivala su svo vreme igrali i pevali zajedno sa orkestrom.

Organizatori manifestacije:  Opština Bački Petrovac, Turistička organizacija Opštine Bački Petrovac i Mesna Zajednica Bački Petrovac, pobrinuli su se da u mnogim kategorijama nagrade učesnike diplomama za učešće.

Ovakvom organizacijom i enrgijom koja postoji, ova manifestacija ima budućnost, da raste i da se još razvija.  Festival je završen, ostaju lepe uspomene i želja da se vidimo i sledeće godine na Festivalu kobasice.

Za vojvodjanske.rs : M. Živković