ФЕСТИВАЛ “СЛАТКИ ДАНИ У СРЦУ БАЧКЕ“ НАДМАШИО СВА ОЧЕКИВАЊА

У суботу са почетком од 11 часова Црвенка је по пети пут оправдала легенду “најслађег места“ свечаним отварањем манифестације “Слатки дани у срцу Бачке“.  Ова традиционална и више него спектакуларна манифестација промовише локалну нестереотипност кроз спорт, културу, традиционалне игре и песме, али и кроз забавни програм посвећен свим генерацијама.

Још пре почетка, многобројни грађани окупили су се како посетили штандове “Јафе“, шећеране “Црвенка“, локалних произвођача слаткиша, накита и ручних радова. Поред ових излагача, један од штандова био је штанд Економско-трговинске школе на које су ученице излагале производе и делиције које пеку ученици ове школе. Такође на штанду су заинтересовани могли да се информишу о смеровима једне од најпопуларнијих и најопремљенијих школа у околини. Најмлађи су могли да се забаве на рингишпилима, трамболинама и вртешкама који су били постављени недалеко од главне бине.

Мажореткиње су, уз пратњу бубњарске групе Мистик маестралним дефилеом поздравиле многобројне посетиоце и својим перформансом засениле присутне. Након правог фестивалског дефилеа уследио је програм намењен најмлађима- упознавање са маскотама популарних цртаних јунака, приредбе које су припремили малишани из вртића, музичких секција, школе и фолклорних секција.

У 13 часова кроз најслађу улицу прошетали су се тик токери Вај Вај и Бранко Јовановић, који су међу тинејџерима унели невероватну еуфорију.

Послеподевни сати били су у знаку наступа бендова “Две гитаре  бас и глас“ и “Војвођанског блуз бенда“ који су наступили на Sweet stage-у.

На главној бини од 21 сат наступала  је неприкосновена Марија Шерифовић. Више од два сата певачица која слови за један од најбољих вокала у нашем региону  одушевљавала је публику својом емоцијом и извдебом. Посетиоци готово свих генерација певали су са Маријом Шерифовић, након које је наступила Тина Ивановић. Овај наступ, пун енергије и добре забаве пратили су многобројни посетиоци, који су касно у ноћ напустили најслађу улицу у округу пуни ведрине, утисака и позитивне енергије.

Други дан “Слатких дана у срцу Бачке“ почео је спортски. На делу су биле рукометне легенде, ветерани Рукометног клуба Црвенка којима су у пријатељском одмеравању снага противници били ветерани Кикинде. Наравно, није изостало ни такозвано „треће полувреме“, заједничко дружење рукометних легенди у ресторану „Реноме“ уз договор да оваква дружења прерасту у традицију. На тзв. слаткој бини јуче су наступи бендови “Roy when you walk“, “Динамика бенд“ и чувена “Грива“.

 Једна од највећих звезда Балкана, надалеко чувена Драгана Мирковић окупила је преко 20 000 посетилаца испред главне бине “Слатких дана у срцу Бачке. До касних сати сви посетиоци певали су у глас хитове који су обележили читав један временски период, играли и веселили се уз ову балканску звезду која никога није оставила равнодушним топлином и харизмом којом је зрачила.

Спектакл који је пробио све границе и зацртаног и очекиваног, пети по реду фестифал  “Слатки дани у срцу Бачке“ завршио се како је и доследно, ватрометом. Управо то је и сама манифестација, ватромет добре забаве, спорта, музике и позитивних људи који су се скупили у Црвенки. Организатори- Општина Кула, Туристичка организација општине Кула ,као и многобројни покровитељи, су више него испунили очекивања и посетиоцима поклонили доживљај о којем се прича.

Извор: Општина Кула