FILMSKA KOLONIJA „DELIBLATSKI PESAK“ UPRKOS FINANSIJSKIM TEŠKOĆAMA

Filmska kolonija Deliblatski pesak, koja se ove godine održava po 19 put, okupila je 20-ak polaznika Regionalnog centra za talente „Mihajlo Pupin“ iz Pančeva, navodi 013info. Predviđeno je da do petka bude završeno snimanje i poslednjih scena filma „Legenda o Devojačkom bunaru“.

Kroz priču o devojci Dostani koja se ubila skočivši u bunar zbog zabranjene ljubavi sa Turčinom, film predstavlja jednu od legendi o nastanku imena Devojački bunar. Kompletni autori ovog kratkog igranog filma su polaznici grupe za film RCT-a „Mihajlo Pupin“, uz mentorstvo pančevačkog reditelja Ivana Rakidžića, koji je i osnivač Filmske kolonije.

Ovogodišnja Filmska kolonija, prema rečima osnivača, realizovana je u veoma teškim finansijskim uslovima sa polovinom prošlogodišnjih sredstava, uz podršku Grada Pančeva, malih privrednika i u saradnji sa KUD „Abrašević“, koji su obezbedili nošnje za potrebe snimanja.

Filmska kolonija Deliblatski pesak održava se od 2001. godine, a filmovi „Kolektivno samoubistvo“ i „Izgubljeni raj“, koji su rađeni tokom prošlogodišnjeg okupljanja, pobrali su brojne nagrade na takmičenjima, pa su očekivanja i ove godine velika.

Izvor: 013info