ФИЛМСКИ ПРОГРАМ КУЛТУРНОГ ЦЕНТРА НОВОГ САДА

17:30 ФЕРДИНАНД (3D)

Ferdinand, USA, 2017, 98 min.   Режиja: Carlos Saldanha

3D адаптација приче: „The Story of Ferdinand“, синхронизована на српски језик

Од Карлоса Сандане (редитељ хитова „Рио“ и „Ледено доба“), стиже „Фердинанд“, филм о великом бику са још већим срцем. Након што су га људи погрешно доживели као разуздану звер, Фердинанда заробљавају и одводе од куће. Одлучан да се врати својој породици, он окупља тим крајњих супротности и креће на невероватну авантуру. Прича о  Фердинанду доказује да предрасуде не смеју да постоје и да o неком бику не треба да судимо по његовом изгледу.

 

19:30 ЧОВЕК ДЕЛФИН

Dolphin Man, Greece / France, 2017, 78 min.

Режиja: Lefteris Haritos

Сценарио / Screenplay: Lefteris Haritos, Juri Averof

Филм открива причу и наслеђе Жака Мајола, легендарног рониоца на дах чији живот је био инспирација Лику Бесону за култни филм „Велико плаветнило“. Увлачи нас у Мајолов свет схватајући његово неодољиво путовање и урања гледаоце у чулно и трансформишуће искуство роњења на дах. Од Медитерана до Јапана и од Индије до Бахама, срећемо Мајолове најближе пријатеље и рођаке, укључујући и његову децу Доти и Жан Жака, као и светске шампионе у роњењу на дах – Вилијама Трубриџа, Меган Хини – Гриер и Умберта Пелизарија, да бисмо открили портрет човека који је досегао границе људског тела и ума – не само да обори рекорд, него уз наду да открије дубљу повезаност човека и мора. Уз нарацију Жан Марка Бара, глумца који је успешно портретисао Мајола у „Великом плаветнилу“, филм је проткан ретком филмском архивом од ’50-тих година па надаље уз запањујућу подводну фотографију.

21:00 ХЕПИЕНД  

Happy End, France / Austria / Germany, 2017, 107 min.

Режија:Michael Haneke

Сценарио:Michael Haneke

Улоге: Isabelle Huppert, Jean-Louis Trintignant, Mathieu Kassovitz

Драма о имућној француској породици која живи „под стакленим звоном“ у Калеу, у северној Француској, несвесна тешке људске беде у мигрантским камповима око тог лучког града, свега неколико километара од њиховог дома.

Велики филм оскаровца Михаела Ханекеа, један je од најгледанијих култних филмова светских арт биоскопа

Ostavite odgovor