ФОЛКЛОРАШИ ИГРАЛИ ЗА УРОША

У пећиначком Културном центру, 26. марта одржан је хуманитарни концерт Друштва за неговање народне традиције „Пећинци“ за Уроша Карапанџића из Попинаца. Пред препуном салом наступила су сва четири ансамбла пећиначког друштва – дечји, припремни, први и други ансамбл, као и гости из Шимановаца ДННТ “Искон” и из Добановаца КУД “Будућност 1984”.

Како нам је рекао Сретен Недић, потпредседник ДННТ Пећинци, сав новац прикупљен од продаје улазница намењен је за наставак лечења тринаестогодишњег Уроша, а прикупили су укупно 126.620,00 динара.

„Презадовољни смо одзивом публике и количином прикупљеног новца за Уроша, поготово јер смо све на брзину организовали. Надамо се да је публика уживала током двосатног програма и да ће прикупљени новац од улазница значити за нашег Уроша“ – рекао нам је Недић, и захвалио се Културном центру Пећинци не само на техничкој подршци током концерта, него на подршци током свих година постојања друштва, као и кореографу Владимиру Радоњићу.

Чланови пећиначког ДННТ настављају са пробама и вежбањем, а како је рекао Недић, иако тренутно броје 134 члана, увек су отворени за нове чланове и сви су, како каже, добродошли. Након хуманитарног концерта, други ансамбл друштва крајем марта путује на турнеју у Словачку, а затим следе концерти по Србији.

Извор: Општина Пећинци