ФОЛКЛОРАШИ ИЗ КАРЛОВЧИЋА ПРВИ ПУТ НАСТУПИЛИ НА БАДЊЕ ВЕЧЕ

Мештани Карловчића који су се на Бадње вече окупили у месном православном храму, имали су прилику да уживају у првом наступу младе фолклорне групе која окупља 25 играча из овог насеља.

Млади фолклораши окупили су се у септембру прошле године и од тада припремају наступ, а са децом раде три кореографа – Властимир Зурковић, Марко Љешић и Ивана Стојковић која нам је рекла да су, с обзиром на кратко време за припреме, презадовољни и квалитетом наступа деце и реакцијом публике.

„Ова фолклорна група је практично културно-уметничко друштво у оснивању и верујем да то можемо да остваримо, тим пре што смо за овај подухват добили велику подршку, не само од родитеља, већ и од чланова Савета месне заједнице, посебно до Милана Степановића и Јована Деврње, као и од нашег свештеника Јована Стегњајића који су увек ту за нашу децу“ – рекла нам је Ивана.

Млади фолклораши су се на Бадње вече у порти цркве карловчићанској публици представили са три кореографије – Срем, Србија и Лубенице, и песмом „Весели се српски роде“.

Извор: Општина Пећинци