FONDACIJA DANILO KIŠ: KONCERTI U PARKU

Kao i prethodnih godina, Fondacija za omladinsku kulturu i stvaralaštvo “Danilo Kiš” će se i ove, 2021. godine, pridružiti obeležavanju Dana grada sledećim programom:

Klub putnika: „Upoznajte Suboticu!“

U ponedeljak, 30. avgusta, od 18 časova, Klub putnika Fondacije “Danilo Kiš” vodi vas u besplatnu edukativnu šetnju kroz grad Suboticu, koja će imati za cilј da sve zainteresovane bliže upozna sa istorijom, arhitekturom, poznatim ličnostima i znamenitostima našega grada, navodi subotica.info. Polazišna tačka ove turistički vođene šetnje je plato ispred Zgrade “Jadran”, a šetnju vodi turistički vodič Boris Tot. Svi zainteresovani neka budu u 18 časova ispred Zgrade „Jadran“.

Koncerti u parku: Otvoreni džem/ The Coil/ The Underdogz

Isti dan, u ponedeljak, 30. avgusta, sa početkom u 21 čas, u Parku Ferenca Rajhla, biće održan improvizacijski koncert pod nazivom “Otvoreni džem”, nakon čega će nastupiti bend The Coil, a potom i sastav The Underdogz.

“Otvoreni džem” je muzički koncert otvorene forme, gde su pozvani svi zaljubljenici u muziku, koji je istovremeno i proizvode, da se sa svojim instrumentom (i pripadajućim pojačalom, ukoliko se radi o gitari) ili glasom koji sa sobom nose, priključe zajedničkoj improvizaciji. Džem sesiju vodi muzičar i mentor Armand Mesaroš.

The Coil je subotički autorski bend čije stvari kruziraju subotičkim asfaltom od 2015. godine. Žanrovski neodređeni, sa dvadesetak pesama iza sebe, u ovih šest godina postojanja (opstajanja).

Grupa The Underdogz nastala je 2020. godine kao projekat gitariste Čabe Palinkaša i basiste Juliusa Šindeleša, koji su želeli posle dugog niza godina da se ponovo aktiviraju na muzičkoj sceni. Bendu su se 2021. godine pridružili vokalista Andor Kovač Nemeš i bubnjar Marko Dulić.

Organizator je Fondacija za omladinsku kulturu i stvaralaštvo „DANILO KIŠ“.

U slučaju kiše program će biti odložen, o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena. Molimo sve prisutne da poštuju aktuelne mere zaštite.

Izvor: subotica.info