ФОТО КОНКУРС ПОВОДОМ ДАНА ОПШТИНЕ:

Општина Кањижа објављује конкурс за најбољу фотографију под називом: „Вода која живот даје“.

Један од победничких прекограничних ИПА пројеката општине Кањижа ове године је  „Cultstream” – Hова култура воде.

У фокусу пројекта је Тиса, река од великог значаја Јужне Мађарске, Северне Бачке и Банатске регије, која је вековима била важна трговачка рута. Она је повезала људе који живе у овој региии и обезбедила им зараду, али је такође је приморала на сталну борбу становништво угрожено поплавама. Данас, у ери глобалног загревања нестшица слатке воде на Земљи, дезертификација земљишта, екстремни временски услови, стављају пред нове изазове, и становништво  које живи у региону.

Конкурс ће бити објављен у оквиру серије програма поводом Дана општине, а фотографије ће бити изложене у сали Дома уметности, дана 17. октобра 20. октобра.

ТЕМА: Фотографије могу показати Тису или друге врсте водних ресурса у нашој општини. Али, у оквиру теме „вода која нас држи у животу”, могу се пријавити и са фотографијама о важности воде за пиће, њеној чистоћи и очувању исте.

УЧЕСНИЦИ: Очекујемо да се на конкурс јаве млади аматери и професионални фотографи, који тренутно живе у Кањижи или насељима општине, или су а одавде и даље сматрају себе кањижанима.

  1. СТАРОСНА ГРУПА: 15-25 година.
  2. СТАРОСНА ГРУПА: Изнад 25 година.

ФОТОГРАФИЈЕ: Фотографије очекујемо у дигиталном формату у ЈПГ формату са 300 дпи, са минимумом од 1 МБ. На конкурс се може послати  најмање 1 и највише 5 фотографија.

НАГРАДА: Изложићемо једну фотографију сваког подносиоца пријаве, а најбољи фотографи (1-1 по категорији) ће добити новчану награду.

ЖИРИ: Најбоље фотографије ће анализирати, проценити и изабрати  стручни жири.

РОК ЗА СЛАЊЕ ФОТОГРАФИЈА: 12. октобар 2018

Општина ће обавестити све кандидате путем е-маила о резултатима конкурса.

Општина Кањижа сноси трошкове изложбе фотографија.

 

Слике послати на адресу rka@sks.co.rs  са следећим информацијама (поља са звездицама је обавезно попунитит, а без звездица је опционално)

* ИМЕ:

* СТАРОСТ:

* МЕСТО СТАНОВАЊА:

* Е-МАИЛ АДРЕСА:

* КАДА И ГДЕ ЈЕ ФОТОГРАФИЈА НАПРАВЉЕНА?

НАЗИВ ФОТОГРАФИЈЕ:

* ПРЕДМЕТ Е-МАИЛА ЈЕ КОНКУРС ЗА НАЈБОЉУ ФОТОГРАФИЈУ: „ВОДА КОЈА НАС ДРЖИ У ЖИВОТУ“.

ВАЖНО пријаве са непотпуним подацима не можемо прихватити!

 

Питања, информације:

Ердељи Тот Едит, 024 4 879 200

rka@sks.co.rs