FUDBAL: VOJVODINA DEKLASIRALA RAD REZULTATOM 5:0

Dugo su čekali igrači i navijači Vojvodine da sa uzdignutim glavama i širokim osmehom na licu napuste stadion Karađorđe posle utakmice, ali su ove subote, 3. avgusta 2019. – svakako imali razloga za tako nešto!

Dve pobede u prva dva kola bile su injekcija pozitivne energije i motivacije igračima da nastave u istom stilu, a navijačima uz besplatan ulaz najbolja moguća pozivnica. Pred početak utakmice predsednik Vojvodine uručio je prigodan poklon golmanu Vojvodine Emilu Rockovu za stotu odigranu utakmicu u dresu stare dame.

Novosađani su primenili recept iz prethodne dve utakmice sa visokim presingom na polovini protivnika, ali pravih šansi nije bilo do 22 minuta kada su crveno-beli došli u vođstvo.

Tada je Drinčić izveo korner, Saničanin je sa druge strane vratio loptu u peterac gde je Matić natrčao i postigao pogodak. Samo minut kasnije novi gol u mrezi Rada. Ovoga puta Matić je bio asistent koji je odigrao pas do Đuričina koji je uklizavanjem sproveo loptu u mrežu.

U 28. minutu Devetak je šutirao ali njegov pokušaj je završio pored gola građevinara. Rad je pokušavao da napadne ali bezuspešno. Jedino vredno pomena je šut Kasalice ali pravo u Rockova. U poslednjem minutu prvog poluvremena Voša dolazi do trećeg gola i to posle sjajne akcije. Kreirali su je Bojić i Stojković a završio Vinsent tako što je zaobišao golmana Markovića i poslao loptu u mrežu – za erupciju oduševljenja na severnoj tribini.

 

U drugom poluvremenu Novosađani su nastavili gde su stali u prvom, pa su prvu šansu imali u 66. minutu kada je Matić posle asistencije Bojića zaobišao golmana, ali je pogodio spoljni deo mreže. Potom je i Stojković šutirao ali pravo u Markovića. Što se nije tada desilo, jeste u 74. minutu kada je Bojić pravovremeno proigrao Neškovića a on preciznim udarcem povećao prednost svoje ekipe. Isti igrač je u 81. minutu ponovo naterao golmana Beograđana na kapitulaciju posle još jedne asistencije danas odličnog Bojića. Lako je poslao loptu u nebranjenu mrežu!

Imala je Vojvodina još šansu preko Bojića u 90. minutu ali je šutirao preko gola. Zasluženo su igrači Vojvodine ispraćeni gromoglasnim aplauzom publike koja će sigurno ove sezone puniti stadion Karađorđe mnogo više nego prethodne.

Stiče se utisak da ova ekipa može da Vojvodinu vrati makar među prve četiri ekipe na tabeli, a da li može i više – pokazaće vreme. U svakom slučaju, u narednom periodu gledaćemo lep fudbal u srpskoj Atini!

Za Vojvođanske, tekst i foto: Jovan Bogić;