FUDBALERI KULJANINA PROFESORA VUJIĆA OSVOJILI DVA PEHARA NA ĐAČKOJ OLIMPIJADI BUDIMPEŠTE

Na svečanoj večeri u Restoranu 400, fudbalerima budimpeštanske Srpske gimnazije „Nikola Tesla“ uručena su dva pehara osvojena na ovogodišnjoj đačkoj olimpijadi Budimpešte u fudbalu, navodi nasemesto. Trener fudbalera ove srpske škole je Kuljanin, profesor Vlastimir Vujić.

Pehar najboljem strelcu olimpijade Ivanu Hrvaćaninu, koji je postigao devet golova u finalu šestorice, predao je Radoje Smiljanić, pomoćni trener prošlogodišnjeg prvaka Mađarske u fudbalu, učesnika grupne faze Lige Evrope i ovogodišnjeg finaliste Kupa Mađarske, Videoton – Mola iz Sekešfehervara.

Srpskoj selekciji pripao je i pehar za fer plej ekipu olimpijade, a uručio ga je Marko Nikolić, šef stručnog štaba Videoton – Mola i drugu godinu zaredom najbolji fudbalski trener u Mađarskoj.

Fudbaleri “Nikole Tesle” su inače i ovogodišnji vicešampioni srpskih naselja u Mađarskoj. Na prvenstvu u Desci kod Segedina osvojili su drugo mesto, odmah iza Deske, dok je treća bila selekcija Lovre, iz istoimenog naselja na Čepelskoj adi.

Izvor: nasemesto