ФУДБАЛЕРИ У ЕЛИТИ: ИНЂИЈА ОДОЛЕЛА ВРАЊАНЦИМА

У ватреној, у појединим тренуцима неспортској атмосфери, фудбалери Инђије успели су заслужено да остваре зацртани циљ и после осам година пласирају се у најелитније фудбалско такмичење у Србији. Иако су изгубили 2:0, то је било довољно јер је у првој утакмици Инђија победила са 3:0.

У напетој утакмици тензија се осећала од првог звиждука судије Чоловића који је дозволио домаћину грубљу игру. И нису Врањанци штедели наше момке, било је и жестоких стартова и удараца испод појаса, прљавштине, а чак је и најбољи играч Бадара Бађи рано морао да напусти игру почетком другог полувремена након неколико оштрих стартова домаћих играча.

И не само то, чудним сплетом околности на стадиону „Јумко“ је нестала струја тако да гледаоци поред малих екрана нису могли да прате директан пренос добрих пола сата. И баш у том тренутку, пред крај првог полувремена, Врањанци стижу до првог поготка-после дуге лопте голмана Лакића и кикса дефанзивца Инђије Величковића, најбоље се снашао нападач домаћих Жељко Димитров и разгалио домаћу публику у 42. минуту.

Са уливеним самопоуздањем домаћини жестоко започињу друго полувреме док су се наши фудбалери повукли чувајући предност остварену на свом терену. У 63. минути судија Чоловић досуђује сумњиви једанаестерац за Динамо. Иако је деловало да га нико није закачио, домаћи фудбалер Ожеговић пао је у шеснаестерцу Инђије после центаршута, али је судија ипак досудио најстрожу казну којом је Динамо стигао на корак од сензације. Прецизан са беле тачке био је поново Димитров.

Међутим, то је уједно била и последња конкретна прилика за домаћине на утакмици. Фудбалери Динама нису имали снаге да у последњих пола сата запрете мрежи Милоја Прековића, а како су почели да ризикују у игри, Инђинчани су имали прилике да голом из контре на другој страни отклоне сваку дилему око пласмана у Суперлигу. Тако се у 85. минути створила шанса за нашег фудбалера Бастајића који је лобовао голмана домаћих, али је лопта која је ишла ка празној мрежи одскочила испред гол-линије и отишла преко гола.

Судија је продужио утакмицу за 7 минута али ни то није било довољно Врањанцима да постигну гол.

Иначе, током целе утакмице гледаоци из Инђије били су изложени вербалним нападима и гађањима разним предметима. Захваљујући интервенцији полиције није дошло до тежих инцидената.

Фудбалски клуб Инђија се заслужено вратио у елиту. И поред тешке ситуације затечене 2016. године, председник клуба Здравко Мрђа и спортски директор Драган Пилиповић успели су уз свесрдну подршку Општине Инђија и председника Владимира Гака да опораве финансије и створе снажну екипу за најјаче такмичење у Србији. 

Извор: Општина Инђија