ФУДБАЛСКИ РАДНИЦИ ИЗ БРЕСТАЧА ПОДВУКЛИ ЦРТУ

Одигравањем одложене утакмице 15. кола Међуопштинске лиге Срем – група Исток против Граничара из Обрежа (1:1), ОФК Брестач је окончао такмичарску 2020. годину.

Када год је реч о овом клубу, неизбежан је саговорник Срђан Срзић, који је „први оперативац“ у клубу, званично председник клуба. Иако није из Брестача, за клуб и место је везан пуне две деценије.

„У Брестач сам дошао на позив школског друга далеке 2001. године. Скоро две деценије сам са љубављу и радошћу носио дрес, који данас носе ови момци, а скоро деценију сам члан управе клуба. Дакле, био сам део екипе која је као као шампион 2014/2015. ушла у Другу сремску лигу, а следеће године кроз бараж и у Сремску лигу“ – рекао је Срзић.

Он, такође, додаје да би клуб тешко опстао без помоћи Спортског савеза „Развој спортова.

„Покривене су нам таксе за суђење, превоз и регистрација играча. Остатак средстава обезбеђујемо из рада клуба, као и кроз донације, чланарине и сл. Што се играчког кадра тиче, политика клуба је да мора постојати баланс између фудбалера са стране и оних који су поникли у клубу. Што се тиче учинка у првих 15 првенствених кола, увек сам става да је могло и боље, али сам сигуран да смо на добром путу. Нажалост, било је проблема са повредама, картонима, па и са вирусом корона. Неки играчи су били одсутни дужи период, а недостајало је и спортске среће. Нажалост, пратила нас је и судијска неправда на почетку сезоне. Без обзира на све, желим да се захвалим свим фудбалерима што су дали све од себе и борили се за сваку утакмицу. Што се тиче рада клуба, мислим да смо доста урадили. Уложили смо много средстава и труда у послове, који ће нам обезбедити финансијску стабилност. Посебно смо поносни на оснивање „Школе фудбала“, која броји преко 20 полазника, оба пола, као и на рад с младим фудбалерима кадетског узраста“ – истиче Срзић и додаје:

„Акценат ће бити на Школи фудбала, али ће и кадетска екипа имати посебан третман. Морамо радити на побољшању услова за све селекције. Уз помоћ Општине Пећинци набавили смо материјал и започели припреме за завршетак радова на централној свлачионици. Предстоји нам изградња трибина, замена ограде око игралишта и постављање високе ограде иза голова. Наравно, још је безброј других актривности на терену и ван њега. Једноставно, идемо лагано, корак по корак“ – изјавио је председник клуба Срзић.

Тренер ОФК „Брестач“ Стефан Младеновић осврнуо се на прве анализе након завршетка сезоне.

„Анализирајући резултате ОФК Брестача и конкурената, показало се да је већи број екипа на приближном играчком новоу. На пролеће се надамо бољим резултатима на домаћем терену, који ће нам донети бољи пласман за 2-3 места у односу на јесењи део првенства и опстанак у лиги“ – казао је тренер Младеновић.

Капитен Страхиња Младеновић, међутим, није баш задовољан учинком његове екипе током јесењег дела сезоне, јер су очекивања су била виша, али се зато, како каже, у наставку сезоне надају бољем пласману у групи.

„На почетку првенства довели смо три врло добра играча Мићу Петронијевића, Марка Анђелковића и Бранка Ђурића. Са њима у тиму и играчима који су дуги низ у клубу, очекивали смо да ћемо бити при врху табеле и да, ако нас срећа послужи, будемо и у конкуренцији за виши ранг. Међутим, није ишло све по плану. Имали смо доста пехова са играчима: повреде, болест, приватне обавезе… Једноставно, ни једну утакмицу нисмо одиграли комплетни. А на више од 60 одсто утакмица једва да смо скупили 11 играча. Као голман, морао сам у 7-8 утакмица да играм нападача. Ипак, сигуран сам да ћемо у наставку првенства бити далеко бољи и да ћемо обезбедити опстанак, ако не и место у средини табеле. Ми као клуб и заједница се не задовољавамо опстанком и местом у средини, већ желимо нешто више. Сада смо, као тим, искуснији за једну полусезону. Знамо снагу ривала, те се на пролеће надамо много бољим резултатима“ – закључио је капитен Младеновић.

Извор: Општина Пећинци