ФУНТЕ СКРИВЕНЕ У ПОТКОШУЉИ И ДОЊЕМ ВЕШУ, А ЕВРИ У ЏЕПУ ПАНТАЛОНА

Цариници су у два случаја на прелазима Градина и Хоргош, приликом контроле на излазу из земље, запленили готово 11.000 непријављених евра и преко 3.000 фунти.

На Градини су 26. маја 2018. године пронађене непријављене фунте, када је за детаљан преглед издвојен „ауди“ британских регистарских ознака, којим су путовала двојица турских држављана. Они су приликом сусрета са цариницима рекли да имају само лични пртљаг.

Међутим, цариници су у торби 37- годишњег сувозача која се налазила на задњем седишту, пронашли 15.630 фунти које су биле умотане у поткошуљу и доњи веш, док је возач у џепу јакне имао још 5.000 фунти.

Пошто су изјавили да је новац заједнички, обојици је враћен дозвољени износ од по 8.765 фунти што је приввредност за 10.000 евра, док је остатак задржан до окончања прекршајног поступка. 

На Хоргошу су цариници 24. маја 2018. године за детаљан преглед издвојили „шкоду октавију“ чешких регистарских ознака, којом су путовала двојица српских држављана албанске националности.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

На питање цариника да ли имају нешто да пријаве, обојица су изјавила да са собом носе само лични пртљаг и по дозвољених 10.000 евра.

Детаљним прегледом је утврђено да 46-годишњи возач није говорио истину, јер је током личног претреса, у џепу његових панталона пронађено 20.700 евра, док је сувозач код себе заиста имао суму коју је и пријавио.

Непријављених 10.700 евра пронађених у џепу возача је привремено задржано до окончања прекршајног поступка, док је путницима враћена дозвољена сума од по 10.000 евра.