GALERIJA ZUZKE MEDVEDOVE – IZLOŽBA JOZEFA KLAĆIKA

U Bačkom Petrovcu 25. maja otvorena je izložba akademskog slikara Jozefa Klaćika. Ovo je njegova samostalna izložba, radovi potiču od ranijeg umetničkog perioda kada je umetnik počeo iskazivati svoja viđenja u trećoj dimenziji. 

Nakon višegodišnjeg slikanja u maniru postmodernističkog  ( neo)ekspresionalističkog slikarstva, Jozef počinje da se bavi isključivo geometrizacijom .

Ubrzo Klaćik svoje slike unapredjuje i počinje više da se posvećuje njihovom realizovanju i pretvara slike u prostorne objekte. Tako se njegove slike pretvaraju u svojevrsna reljefna dela koja su oivičena linijama. Ova njegova dela su izraz apstrakcije.

,,U galeriji je izloženo oko 50 radova. Trudimo se da očuvamo našu kulturu i umetnost i ovim izložbama obeležavamo i pokazujemo dela naših umetnika“ saopštio je za Vojvodjanske, kustos izložbe.

Na današnjoj izložbi imali smo priliku da vidimo kako je Klaćik unapredio svoja stara dela,tako što je obradjivao letvice i bojio ih,a potom ih sve lepo rasporedio i pomoću tih letvica stvorio geometriju na svojim delima.

Neke slike radjene su akrilnim bojama , dok su ostale radjene kombinovanom tehnikom.

Izložba će biti otvorena mesec dana,pa svi koji su zainteresovani mogu da dodju i pogledaju izložbu.

Za Vojvođanske piše : Milica Grmuša