GALIJA U PANČEVU: STARI MAJSTORI ODRŽALI KONCERT KOJI SE PAMTI

Niška „Galija“ održala je sinoć nakon otvaranja karnevala u „BIG“ tržnom centru, a pred više hiljada ljudi, koncert za pamćenje, navodi 013info.

Stari majstori, jer ovaj bend svira cele 44 godine, „objasnili“ su kako se pravi svirka, a pančevačka publika im je uzvratila energiju koju su oni nesebično podelili s njom. Aranžmanski „skockani“, usvirani i sa ogromnom dozom samopouzdanja oni su jednostavno gospodarili scenom podsetivši nas da su vrhunski koncerti nešto što ipak može da se dogodi u našem gradu. Naravno da iza toga stoji neverovatan broj kompozicija koji je ovaj sastav objavio tokom te bezmalo četiri i po decenije postojanja, pesme koje publika poznaje, voli i spremna je da peva.

Počeli su lagano, sedeći na stolicama što u prvi mah nije delovalo previše inspirativno. Ali zvuk koji je dolazio s bine je govorio nešto drugo. Govorio je da je ekipa koja ga proizvodi skup zaista sjajnih muzičara koji u svojim instrumentima imaju toliko iskustva da i sa pola gasa mogu da to urade kako treba. A onda je Galija dodala gas. I usledila je ekstaza kada je Neša otpevao „Još uvek sanjam“, pesmu objavljenu pre 38 godine, pesmu koja ih je lansirala u vrh tadašnje jugoslovenske muzičke scene  i verovatno njihov najveći hit.

Peđa i Neša nisu džabe na sceni toliko dugo. Kada su dohvatili publiku u „kandže“ znali su kako da je „drže“.  I naravno da smo dok su svirali „Digni ruku“ videli hiljade pari ruku u vazduhu. I naravno da ih je publika pozvala na bis. Pomalo neuobičajeno, na bis su odsvirali samo jednu pesmu. To je bila tačno ona pesma koja je bila potrebna da se zaokruži jedno savršeno veče. Od Galije smo se rastali uz „Burnu pijanu noć“ uz nadu da ćemo ih videti još nekada u našem gradu.

Izvor: 013info