GIMNASTIČARKE EKIPNE PRVAKINJE SRBIJE U PIONIRSKOJ I KADETSKOJ KONKURENCIJI

Gimnastičarke Sokolskog društva Spartak ostvarile su odličan rezultat na Prvenstvu Srbije u gimnastici koje je održano u Novom Sadu 1.i 2. juna  Subotičanke su osvojile ukupno 24 medalje i postale nove ekipne prvakinje države u pionirskoj i kadetskoj konkurenciji, navodi subotica.info.   

U konkurenciji pionirki subotičanke su u sastavu Popov Martina, Gračan Milka i Babičković Dunja postale nove prvakinjke Srbije. Uspeh su opotpunile i u pojedinačnoj konkurenciji trećim mestom Dunje Babičković.

Među kadetkinjama subotičanke su ekipno takođe bile najbolje i to u sastavu Ristic Nađa, Rakić Staša i Šabić Nina. Gimnastičarke su bile uspešne i u pojedinačnoj konkurenciji, nova prvakinja Srbije je Šabić Nina dok je Rakić Staša bila treća.

Nova juniorska prvakinja Srbije je Erceg Lejla takođe gimnastičarka iz Subotice. Uspeh je upotpunila i Noemi Vakula koja je bila druga.

U finalu po spravama takođe veliki uspeh subotičanki u svim kategorijama. Kod pionirki Babičković Dunja je bila prva na partneru i treća u  preskoku, Gračan Milka je osvojila 2. mesto na parteru, Popov Martina treća na razboju. Kod kadetkinja Rakić Staša je bila druga na razboju i druga na preskoku, Ristić Nađa je osvojila zlatnu medalju na parteru a Šabić Nina je bila prva na gredi i treća na parteru. U konkurenciji juniorki Vakula Normi bila je druga na preskoku, i osvojila zlatnu medalju na razboju, gredi i parteru. Erceg Lejla bila je treća na preskoku i parteru a osvojila je i srebrnu medalju na gredi i razboju. Trener ekipe bio je Vucelić Miloš a sudkinja Drakulić Nada.

Izvor: subotica.info