„ГИМНАЗИЈСКИ БРИЉАНТИН“

Ученици Гимназије “Душан Васиљев“ су, у Народном позоришту, сада већ традиционално, пред сам крај још једне наставне године, одиграли музичко – сценску представу, под називом “Гимназијски бриљантин“. По узору на “Бриљантин“, познату америчку романтичну комедију у виду мјузикла, талентовани Гимназијалци су ову љубавну причу обрадили и представили на свој начин, уз микс музичких жанрова и подршку плесних и балетских тачака. Програму је присуствовала и Валентина Мицковски, чланица Градског већа задужена за културу и образовање.

“Био је ово још један диван начин да нас кикиндски Гимназијалци импресионирају својим умећем и талентом, заиста прелепим програмом којим су улепшали вече свим суграђанима. Тема ме је одушевила, позната по романтичној комедији посебно драгој старијим генерацијама, тако да су приказали све оно што се дешава у школи, код куће, као и у нашој свакодневици“, истакла је Валентина Мицковски.

Ове године кикиндска Гимназија испратиће 86 матураната:

“Ово је постала лепа традиција тако да смо већ четврти пут на кративан начин приказали успехе и достигнућа наших ученика. Поред глумаца, певача и плесача, програм је вратио у прошлост све наше професоре и у њихове младалачке дане. Деца су се припемала заједно са професорицом Снежаном Замуровић, зато сам врло поносна што имамо представу која ће нас испунити за наредне генерације“, додала је директорица Гимназије, Мирјана Дражић.

У програму је учествовало двадесетак ученика:

“Ја сам била дете када сам ишла у биоскоп да погледам филм Бриљантин тако да данашња деца нису баш била упозната са тим филмом. Први домаћи задатак био је да ученици погледају филм, да знају о чему је реч. Морали смо мало да прилагодимо програм са многим жанровима и мислим да смо направили нешто добро и да су ученици стекли ново искуство“, надовезала се професорица Снежана Замуровић.

Извор: Град Кикинда