„ГИМНАЗИЈСКИ ВРЕМЕПЛОВ – РЕМИКС“

Ученици Гимназије “Душан Васиљев“ извели су, у Народном позоришту, музичко – сценску представу под називом “Гимназијски времеплов – ремикс“. Била је то прилика да гимназијалци проведу публику кроз различита временска раздобља и музичке нумере. Представа је први пут била изведена крајем марта, поводом Дана школе, а потом и за крај школске године. Догађају су присуствовале Мелита Гомбар и Валентина Мицковски, чланице Градског већа.

“Кикиндски гимназијалци сваке године показују нам да поседују дивне вештине. Тако да се и у представи види колико је труда уложено да би на неки начин испољили своју креативност, комуницирали са публиком, али и испоштовали старије генерације својих родитеља и професора. Ова представа носи и дубљу поруку, а то је да би требало усмеравати енергију на нечему што даје сврху животу попут културе у уметности“, рекла је Валентина Мицковски.

У представи су учествовали: Вук Јакић, Богдан Дејановић, Јован Божин, Ања Вукобрат, Емилија Сретеновић, Филип Лудајић, Вукашин Боснић, Ђорђе Голић, Адријана Зобеница, бенд Рој, Душан Милешевић, Уна Кресоја, Јелена Степанов, Доротеа Бореновић, Милана Бркић, Богдан Завишин, Милош Јанкелић и Јована Завишин, а као гост појавио се и Алекса Петков ученик Техничке школе. Осим певања, у представи има и плеса, за који су биле задужене балерине. Сценографију и костимографију урадила је Марина Мрђа, техничку подршку пружила је Мила Комлушки, а сценарио и режију потписује професорица Снежана Замуровић:

“Деца су врло креативна, склона импровизацији, тако да умеју у тренутку да се снађу и лако превазиђу неке неочекиване ситуације. Жеља нам је била да покажемо да наши ученици нису само талентовани за науку, него и за музику и уметност уопште“, додала је професорица Снежана Замуровић.

Извор: Град Кикинда