ГЛУМАЦ МИЛАН МАРИЋ ОТВАРА РАВНО СЕЛО ФИЛМ ФЕСТИВАЛ

Наш млади глумац Милан Марић ове године ће бити „Лице у фокусу“ Равно Село Филм Фестивала. Милан ће свечано отворити фестивал и бити почасни гост прве вечери фестивала, у петак 21. јуна.

„Задовољство ми је да су ме позвали да ове године представљам Равно Село Филм Фестивал као ‘Лице у фокусу’. Драго ми је да могу на овај начин да подржим фестивал који је посвећен дебитантима и младим људима. Није нимало лако наћи своје место у озбиљној конкуренцији афирмисаних аутора. Сваком ко започиње своју каријеру, подршка је преко потребна. Желим успешан фестивал свима и видимо се у Равном Селу следеће недеље“, рекао је млади а већ славни глумац. Марић је добитник награде за “Европску звезду у успону” на овогодишњем Филмском фестивал у Берлину и тренутно је један од најангажованијих глумаца у домаћим серијама. 

Фестивал ће отворити дебитантско остварење Петра Ристовског – Краљ Петар Први, у ревијалном програму, док ће у такмичарском програму бити приказана четири филма и то: Човек који је купио месец, редитеља Паола Зуке (Италија), Између дана и ноћи, редитеља Андра Мартиновића (Црна Гора), Такси блуз Мирослава Стаматова (Србија) и Последњи Србин у Хрватској Предрага Личине (Хрватска и Србија).

Пропратни програми за младе су бесплатни, као и све пројекције филмова и почињу: Филмићем – новосадском смотром младалачког филма који води Лора Ђуровић, затим следи Изложба костима и радионица нашег чувеног костимографа Бориса Чакширана, док ће глумачкој радионици Маријане Јанковић (чији је дебитански кратки играни филм Маја победио на ТРИБЕЦА фестивалу), пристуствовати студенти Факултета Драмских уметности са Цетиња и Факултета уметности из Новог Сада.

Жиријем главног такмичарског програма председава Маријана Јанковић, док су остали чланови Дарко Бајић, редитељ, и Александар Протић, дизајнер звука и продуцент. Фестивал се одржава уз подршку Покрајинског секретаријата за културу, Министарства културе Републике Србије и општине Врбас.

Извор: Општина Врбас