ГОРАНУ ЛАБУДОВИЋУ ШАРЛУ НАГРАДА „ЗЛАТНА ЗНАЧКА“

Горан Лабудовић Шарло, писац, добитник је “Златне значке“ коју додељују Културно-просветна заједница Србије, Министарство спољних послова и Министарство културе.

Ово признање се додељује за “дугогодишњи допринос развијању културних делатности и несебичан, предан и дуготрајан рад“. Манифестација која је окупила еминентна имена наше културе и уметности, одржана је у Народном позоришту у Београду, на сцени “Раша Плаовић“.

“Интересовао сам се колико има награђених из унутрашњости јер то сматрам важним због свих делатника у култури које заборављамо или нема ко да их предложи, ризикујући да се сакупљачи разних награда наљуте. У наредним годинама даћу свој допринос да се овим признањем одужимо онима који су несебично и свестрано допринели култури у својим срединама. За мене ‘Златна значка’ представља покретачки мотив, да и даље радим као и до сада, једнаком вољом и преданошћу“, рекао је Лабудовић за vrbas.net.

„Златну значку“ додељује Културно-просветна заједница Србије, а стручни жири је овог пута радио у саставу Живорад Ајдачић, председник, Божица Велоусис, књижевница, Мирољуб Филиповић Филимир, ликовни уметник, проф. др Урош Дојчиновић, музички уметник, и Марија Бишоф, уредник. Награда се састоји од позлаћене значке и повеље – графичког листа.

Извор: Општина Врбас