GOSPOĐINAČKI EKOLOZI I PENZIONERI NA ISTOM ZADATKU

 U Gospođincima je organizovano zajedničko druženje dve organizacije, Ekološko udruženje „Bagrem Beli“i mesna organizacija invalida rada.

Ove dve organizacije, već duže vreme sarađuju po mnogim pitanjima, kao što su zaštita sredine u kojoj žive, zajednička predavanja, učestvuju u svim akcijama za čistije, i lepše selo i još mnogo toga.

Dok je gulaš serviran iskoristili smo priliku da uzmemo izjavu od Ivane Spasić podpredsednika ekološkog udruženja:“Da bi zaista nešto dobro i korisno uradili za naše selo, i generacije koje dolaze, mi moramo zajednički raditi na tome.

 

Sa mesnom organizacijom invalida rada imamo izuzetno dobru saradnju, ovo danas je samo druženje, razgovor i dogovor za naredne aktivnosti.Podržavamo, i pomažemo jedni druge u svemu.Njihovo iskustvo, i naša mladost uvek daju dobar rezultat“.

Nakon gulaša koji su pripremili ekolozi, dva Zorana Marin i Ćulibrk povela se živa diskusija, o tome šta će se raditi u narednih meseci.Palo je tu zaista mnogo lepih, i zanimljivih predloga, a realizacija će na kraju pokazati šta su uspeli od toga da urade.

Kada se razgovor završio, začuli su se zvuci harmonike, koju je i ako u godinama Ljubiša Marić maestralno svirao.

Svi pozvani gosti na druženje su se odazvali i došli, ali u jednom trenutku se pojavio jedan nezvan gost.Prvo stidljivo a zatim slobodno im je prišla jedna gladna maca.Dobri domaćini su se pobrinuli i za gladnu macu koju su dobro počastili „ekološkim gulašom“.

Ostavili smo ovo društvo u dobrom raspoloženju, i poželeli smo im mnogo uspeha u njihovom radu.

Za vojvodjanske.rs: M. Živković