GOSPOĐINAČKI KARATISTI POLAGALI ZA VIŠA ZVANJA

U holu osnovne škole „Žarko Zrenjanin“ u  Gospođincima održano je polaganje za viša zvanja članova Karate kluba „Mladost“.

Karatisti su imali priliku da pokažu sve ono što su u toku godine vredno učili i uvežbali.

Sve prisutne je na početku pozdravio trener kluba prof.Bandin Dragan nosilac crnog pojasa 7.dan, poželeo je kandidatima mnogo upeha i objasnio proceduru takmičarima.

Ukupno 23 takmičara je bilo prijavljeno a počelo se od najmlađih kandidata za žuti pojas.

Imali smo priliku da vidimo kako je vreme teklo sve ono što su deca naučila, počevši od osnovnih stavova do najsloženijih kata.

Sve je to budno pratila komisija koja je ocenjivala svakog kandidata.

Komisija se po završetku predstvljanja svih kandidata povukla da srede ocene i utiske o onome što su imali priliku da vide.

Trener je nakon toga postrojio mlade karatiste i svakome od njih saopštio ocene i podelio diplome o stečenom višem zvanju u karateu.

Tom prilikom je istakao da je zadovoljan onim što je video na polaganju i da su dolasci na treninge i uporno vežbanje dali rezultate.

Poželeo im je svima da se lepo odmore na letnjem raspustu, i najavio da će se treninzi nastaviti odmah sa početkom nove školske godine.

Ovo je prilika da pomenemo i to da ovaj klub radi u Gospođincima od 2000 godine, da je za to vreme kroz njega pršlo nekoliko stotina karatista, koji su učestvovali na mnogobrojnim takmičenjima kako kod nas tako i u inostranstvu.

Klub i članovi kluba za sve to imaju  mnogobrojna priznanja i na stotine osvojenih medalja.

Zbog svega toga decu treba usmeravati da se bave ovim pre svega korisnim i lepim sportom.

Upis novih članova biće u septembru i roditelji nemojte oklevati dođite i učlanite decu u ovaj karate klub.

Odvojite ih od kompjutera i video igrica, učinite nešto dobro i pre svega korisno za vašu decu.