GOSPOĐINČANI DOBILI NAGRADE I PRIZNANJA

Dana 08.11.2018 godine za dan opštine Žabalj, održana je svečana akademija i dodela nagrada i priznanja istaknutim organizacijama i pojedincima.

Ove godine proslava je organizovana u renoviranoj sali bioskopa u Čurugu.

Organizacija svečane akademije i dodele priznanja,  uz podršku tehnike i dobro zamišljenog programa vrhunski realizovana.

Mitrovdanasku zahvalnicu za društveno humanitaran rad dobio je Goran Salonski direktor i vlasnik firme Agro Salonski.

Ova firma se pokazala kao društveno odgovorna u svojoj sredini kroz mnoge akcije i donacije koje je dodelila.

Istaćemo samo neke od njih: učestvovala je u kupovini novog automobila za ambulantu u Gospođincima, pomoć osnovnoj školi „Žarko Zrenjanin, pomoć predškolskoj ustanovi i mnogim organizacijama i udruženjima koji aktivno deluju u našoj sredini.

Goran Salonski je skroman čovek, čovek akcije i rešenja, o njemu najviše govore njegova dela.

„Firma aktivno postoji od 1975 godine, pokrenuo je moj otac, godinama smo radili i izgradili danas modernu firmu.

U firmi radi 20 stalno zaposlenih radnika i 50 sezonski, celokupna proizvodnja je mehanizovana tako da nemamo potrebe za više radnika.Rado pomažemo svima koji doprinose da naša sredina bude bolja,lepša i funkconalnija“, izjavio je za Vojvođanske vesti sa geografskim poreklom Goran Salonski.

Olivera Blažević iz Gospođinaca dobila je nagradu kao učenik generacije u osnovnoj školi Žarko Zrenjanin iz Gospođinaca.

Ovaj uspeh postigla je radom i velikim zalaganjem, školovanje će nastaviti u srednjoj školi u Žablju, a nama ostaje da se nadamo da će i tamo biti upešna kao u osnovnoj školi.

Za vojvodjanske.rs : M. Živković