GOSPOĐINČANI NA DIVČIBARAMA U KAMPU „MOJ SUPER RASPUST“

Učenici  iz osnovne škole „Žarko Zrenjanin“, u Gospođincima imali su priliku da se opredele za ekskurziju na Divčibare u kamp „Moj super raspust“.

 Šest učenika iz prvog razreda je otputovalo na letnji raspust, sa svojom učiteljicom Vesnom Jović, i proveli su šest dana ispunjenih raznim sadržajima prilagođenih njihovom uzrastu.

Kamp „Moj super raspust“, okuplja decu od 1-8 razreda osnovnih škola iz cele Srbije, u periodu od 05-11.07.2018 godine u kampu je boravilo oko 700 dece.

Deca su bila angažovana tokom celog dana na raznim aktivnostima, kao što su: penjanje po veštačkoj steni, vožnja bagija, igranje šaha, jahanje, pucanje iz puške, streličarstvo, mačevanje, kuglanje, plivanje u bazenu i još mnogo toga.

Sve ove aktivnosti vodili su animatori koji su po struci profesori fizičke kulture, svima njima je bezbednost u toku aktivnosti svih mališana bila na prvom mestu.

Kroz sve ove aktivnosti deca jačaju svoje osobine kao što su samostalnost, snalažljivost, druželjubivost, savladavanje straha od nepoznatog, i još mnogo toga.

Uveče su mališani imali žurke na kojima su se upoznavali i družili sa svojim vršnjacima iz drugih škola.

Učiteljica  je i pored svih aktivnosti našla vremena da povede učenike u obilazak mesta u kojem su boravili.

„Gospođinački učenici su sve ove aktivnosti maksimalno dobro realizovali, bili su veoma disciplinovani, tako da su stalno dobijali pohvale od animatora i osoblja hotela.Sa roditeljima učenika, u  stalnoj vezi su bili svi mališani, zahvaljujući modernoj tehnologiji. Viber grupa, koju su napravili roditelji poslužila im je da svakodnevno razmenjuju, sa učiteljicom poruke i slike sa letovanja.Ove godine je išlo šest učenika na letovanje, nadam se da će sledeće godine ići njih mnogo više“, izjavila je učiteljica Vesna Jović.

Ovakav raspust, na planini i sa toliko lepih i korisnih sadržaja svakako zaslužuje pažnju roditelja svih učenika.

 

Za vojvodjanske.rs : M. Živković

 p.s. Galeriju slika možete pogledati u nastavku.