GOSPOĐINČANI NIZOM DOGAĐAJA OBELEŽILI ULAZAK U NOVU GODINU

Godinu koja je za nama turbulentnu i tešku ulepšali su nam na kraju đaci osnovne škole Žarko Zrenjanin, iz gospođinaca, svojom priredbom posvećenom starim običajima u našem narodu.

Podsetili su i nas starije na ona lepa vremena, kada su se ti isti običaji poštovali i skoro svi mi uzimali učešće u njima a to su Detinci, Materice, Oci i sve ono lepo u oči božićnih praznika.

U pitanju su učenici četvrtih razreda koji su sa svojim učiteljicama pripremili divne igrokaze koje je publika propratila sa velikom pažnjom i sve učesnike nagradila divnim aplauzom.

Kao i uvek do sada učeće u ovoj priredbi uzeli su i naši folkloraši koji su pripremili nekoliko koreografija prikladnih za ovu priliku.

D.O.N.K.T. Đerdan je umesto svog novogodišnjeg koncerta koji su tradicionalno organizovali svake godine, ovaj put pripremio mini koncert samo za svoje roditelje zbog poštovanja mera u zatvorenom prostoru.

Gosti koncerta uživali su u koreografijama Srema, Bačke, Bele Palanke i Šumadije, organizatori i deca dali su svoj maksimum i napravili događaj za pamćenje.

Na kraju koncerta u sali se pojavio Deda mraz koji je pozdravio svu decu i podelio im novogodišnje paketiće, slikajući se sa svakim detetom posebno.

Centar sela za razliku od ranijih godina ove godine sija u punom sjaju, za to se pobrinula Mesna Zajednica uz pomoć mnogih donatora.

Organizovanog dočeka neće biti zato će mnogi dočekati Novu godinu u krugu porodica, na privatnim žurkama ili negde sa strane.

Mnogi se pitaju hoće li i ove godine Deda Mraz prolaziti prvog janura kroz selo i deliti deci paketiće kao i ranijih godina, hoće krenuće u 12.00 obići celo selo i svakom detetu doneti novogodišnji paketić.

Hvala mnogo našoj deci na svim ovim lepim dešavanjima, hvala im što su nas podsetili na sve one lepe stvari koje su prisutne u našim životima, hvala im što su nam vratili osmeh na lice.

Srećna Vam Nova godina sa željom da bude bolja nego ova stara koja ostaje za nama ne ponovila se više nikada.