GOSPOĐINČANI POBEDNICI TURNIRA U ŠAHU

Opštinska organizacija invalida rada u žablju za svoje članstvo često organizuje razna dešavanja kako bi uključili što više svojih članova u razne aktivnosti, na osnovu njihovih interesovanja.

Juče je mesna organizacija Čurug u svojim prostorijama organizovala turnir u igranju šaha, na kojem su učestvovale  mesne organizacije iz sva četiri naseljena mesta i kao gosti udruženje penzionera iz Beške.

Igralo se ekipno na po četiri table po sistemu svako sa svakim i ograničenim vremenom, tok takmičenja i pravilnost regulisao je Zdravko Babić predsednik šahovskog kluba „Hajduk“, iz Čuruga.

Na samom početku ekipa iz Gospođinaca je posle prvog kola sa ekipom Žablja  rezultatom od 3:1, pokazala da želi dobar plasman na ovom turniru, u stopu ju je pratila ekipa iz Beške sa kojom su se sastali na kraju  u borbi za prvo mesto. 

Gospođinčani su ih nadigrali 3:1, sa ranijim pobedama nad ekipom Čuruga 3:1 i ekipom iz Đurđeva 4:0, ubedljivo su proglašeni za pobednike turnira.

Predsednik šahovskog kluba Zdravko Babić izvršio je kratku analizu turnira i osvrnuo se na dobru igru mnogih  takmičara i poželeo im je dobro zdravlje još ovakvih turnira.

Stana Vujović predsednica opštinske organizacije podelila je pehare i zahvalnice učesnicima turnira, tom prilikom je istakla njihovu požrtvovanost i borbu koju su pokazali svo vreme takmičenja i najavila  aktivnosti koje će biti organizovane, kako bi se što veći broj članova uključio u iste.

Na ovom turniru Gospođinčane su predstavljali Popov Đorđe-Aćim, Milanović Jova, Brzić Anđelko i Jolić Jovan.