GOSPOĐINČANI PROSLAVILI ŠKOLSKU SLAVU

U holu osnovne škole „Žarko Zrenjanin“ u Gospođincima, juče je svečano obeležena školska slava Sv. Sava. Prisutne je pozdravio direktor škole Darko Vranešević i zahvalio se svima koji su uprkos lošem vremenu došli na slavu. Proslava je počela Svetosavskom himnom, koju je izveo školski hor, sa svojim nastavnikom muzičkog vaspitanja.

Nakon toga je otac Slavko Pajović blagoslovio slavu i sa kumom slave presekao slavski kolač. Učenici su pripremili  lep program koji je sav bio u duhu svetosavlja i poštovanja tradicije pravoslavlja. Prisutni gosti kojih je bilo preko stotinu, svaku tačku programa ispratili su burnim aplauzom, koji je veoma prijao učenicima koji su bili nosioci programa.

Kreativna radionica mesne organizacije invalida rada imala je promociju svojih radova, kojom je privukla dosta znatiželje kako odraslih tako i dece. Njihovi radovi su nešto što mnogi mladi neznaju ni da postoji, a kamo li da mogu i znaju tako nešto sami da naprave. Cilj ove promocije ističu u kreativnoj radionici, “ Je da pokažemo da ima nas koji još hoćemo i znamo ovo da radimo. Spremni smo da svoje znanje podelimo sa svima koje to interesuje i ko želi da se uključi u rad radionice.U gradu postoje radionice u kojima se naplaćuje prenošenje znanja i veština, kod nas je to besplatno“.

Nakon završenog svečanog dela programa organizovan je skroman ručak za goste u školi. Tom prilikom skromno je obeleženo nekoliko jubileja zaposlenih u školi, koji su na polon dobili buket cveća i iskrenu zahvalnost kolektiva u kojem rade.

Direktor škole se zahvalio kumu slave Stevanu Pejiću na prihvaćenom kumstvu, svoj pomoći koju je do sada pružio školi i tom prilikom uručio mu na poklon odbojkašku loptu. Tom prilikom je mladi kum rekao,“Ovo je škola u koju su išli moji roditelji, škola u koju sam i ja išao, a sada ide moj stariji sin kome će se za dve godine pridružiti i mlađi. Nisam želeo da napustimo selo kao što mnogi to čine“. Ova njegova izjava je obradovala sve prisutne, zato što govori u prilog tome da mnogi mladi ipak žele da ostanu u selu.

Gospođinci imaju mnogo toga da ponude mladim bračnim parovima i deci, svake godine je toga sve više. Mnogi od njih vezani poslom za grad, svakodnevno putuju i nemaju nameru da napuštaju sredinu u kojoj su rođeni.

Za vojvodjanske.rs : M. Živković