GOSPOĐINCI – TURNIR U STONOM TENISU, ZA DECU I ODRASLE

Danas je u organizaciji Hrićanske adventističke zajednice održan turnir u stonom tenisu za decu i odrasle.

U obe kategorije takmičenja prijavilo se 40 takmičara, koji su nakon žreba i upoznavanjem sa pravilima takmičenja od strane organizatora, pokušali da ostvare što bolje rezultate.

Pažnju nam je privukla,  jedina takmičarka koja se takmičila u grupi za odrasle Natalija Margarić, koja je došla iz Osjeka da učestvuje na turniru.

Tom prilikom Željko Begić izjavio je sledeće: „Ovo je amatersko druženje ljudi koji vole stoni tenis i na ovom takmičenju učestvuju deca i odrasli. Cilj nam je da odvojimo decu od kompjutera i igrica, da im pokažemo kolika je lepota druženja. Za najbolje takmičere obezbeđeni su pehari i medalje. Oni koji se ne takmiče pored posmatranja takmičenja imaju priliku da vide program koji su pripremili izviđači i da nauče nešto o prirodi. Zahvalan sam svima koji su danas došli i svojim prisustvom uveličali ovaj današnji događaj. Život je inače jako kratak i svako od nas ostavlja neki trag iza sebe, veoma je važno da to bude nešto lepo i pozitivno, da bude posvećeno porodici i zajednici u kojoj živimo“.

Vođa izviđača David Šili najavio je pevanje izviđačkih pesama, paljenje vatre u prirodi, posmatranje i učenje o mikrosvetu i takmičenje u frizbiju i golfu.

Za sve učesnike organizatori su obezbedili ručak u pauzi takmičenja.

 

Za vojvodjanske: M. Živković