GOSTOVANJA ALICE IN WONDERBAND U AVGUSTU

U avgustu Alice in WonderBand su na turneji po Srbiji i Crnoj Gori.

Komični mjuzikl “Kiss”, predstavu u kojoj uživaju svi uzrasti, moći ćete da vidite na sledećim mestima:
Sokobanja, 5. avgust u 20 h, amfiteatar TOSB
Niš, Nišville Jazz Theater festival, 6. avgust u 21 h, Salon 77, Niška tvrđava
Kolašin, Crna Gora, Korifej festival, 12. avgust u 19 h, Glavni trg
Ivanjica, Nušićijada, 24. avgust u 20 h, Veliki trg
Nikšić, Crna Gora, FUS – dobri duh Nikšića, 30. avgust u 20 h, Trg Slobode
Od jeseni se opet vidimo u Srpskom narodnom pozorištu, a iznenađenje je da će u septembru “Kiss” imati prilike da vide posetioci Grožđebala u Sremskim Karlovcima!

Koncert “Rikataka, novi balkanski ritam”, moći ćete da čujete na festivalima:
Kolašin, Crna Gora, Korifej festival, 13. avgust u 12 h, Glavni trg
Bar, Crna Gora, Barski ljetopis, 15. avgust u 21.30 h

Nikšić, Crna Gora, FUS – dobri duh Nikšića, 31. avgust u 20 h, Trg Slobode

Ovo je nastavak turneje koncerta koji je u junu održan u Aleksincu, na Paliću i u Zrenjaninu.

 

Radionica telesnih perkusija za decu na novosadskom “Raspustilištu” biće održana 19. avgusta od 10 do 11 h. Radionica je besplatna i najavljuje početak školice ritma “Detlići” na jesen, koja će funkcionisati u okviru Novosadskog dečijeg kulturnog centra.

U julu smo učestvovali na više zanimljivih događaja, ali moramo pomenuti Connext, omladinsku razmenu umetnika iz Švajcarske i Srbije, koja se dešavala na Fruškoj gori na Popovici. Četrdeset i pet mladih umetnika iz ove dve zemlje je imalo prilike da izmeni iskustva, veštine, da živi zajedno pet dana u kampu, pohađa radionice fizičkog teatra, telesnih perkusija, joge, da se slobodno izražava I stvara na temu “Šta je dom?”. U isto vreme, u toku drugog vikenda jula, odigrao se i prvi Hajde festival, takođe na Popovici, kao pozorište u šumi. Svaka čast organizatorima, Kreativnoj mreži Panonika i Compagnie Digestif!

Učestvovali smo u još jednoj zanimljivoj manifestaciji, ovog puta su radioničari bili deca. Pod krošnjama na Štrandu se takođe odvijala i na Fruškoj gori. Ovo je godišnji događaj koji promoviše medije na jezicima manjina, pa smo tako imali priliku da održimo radionicu na kojoj smo decu učili pesmu sa elementima jezika gluvonemih, i pesmu na mađarskom.