ГРАД ДАРИВАО 117 НАЈМЛАЂИХ СУГРАЂАНА, РОЂЕНИХ У ПРВОМ ТРОМЕСЕЧЈУ ОВЕ ГОДИНЕ

Традиција, која годинама окупља родитеље најмлађих суграђана и овога пута је обрадовала све Кикинђане који су постали богатији за још једног члана своје породице. Окупљеним родитељима се обратио Никола Лукач, градоначелник Кикинде, који и сам каже да је овакав скуп за њега најрадоснији део посла, који обавља и да се труди да увек буде присутан, када су му у гостима најмлађи суграђани:

„Делим са вама радост и желим вам да будете срећни и да породица напредује у здрављу и благостању. Леп је осећај бити део ваше најрадосније приче. И сам сам родитељ и знам колико значи када се нови живот усели и употпуни све оно због чега имамо разлог да будемо срећни. Надам се да ће вам ови скромни, али поклони од срца помоћи у првим месецима живота, ваших најмлађих.“

Беби пакет садржи мултифункционалну столицу за бебу, пешкир, затим беби торбу, као и радосницу, која ће омогућити да мама води евиденцију свих битних дешавања у животу своје принове. Рамона Тот, чланица ГВ задужена за националне мањине, родну равноправност и бригу о породици је приликом уручења пакета пожелела срећу родитељима у подизању принова, будући да је то уједно и најлепши и најтежи животни задатак.

„Локална самоуправа се труди да створи што боље услове за одрастање ваших малишана и живота, уопште. Свака три месеца, око најлепшег повода организује се скуп у Свечаној сали Градске куће. Овом приликом делимо 117 пакета и надамо се, али и трудимо да традицију наставимо и даље. Укупно је издвојено, из буџета, око два ипо милиона за беби пакете, у текућој години.“

Град Кикинда и „Беби клуб“ организују акцију „Беби пакет“ више од осам година, а пакет је осмишљен са намером, да олакша прве дане родитељства али и оне који долазе непосредно након тога, свима због којих Кикинда има више најмлађих суграђана.

Извор: Град Кикинда