ГРАД ФИНАНСИЈСКИ ПОДРЖАО РУКОМЕТАШЕ “КИКИНДЕ ГРИНДЕX”

Премијерни меч АРКУС лиге и дерби сусрет против београдског “Партизана”, рукометаши “Кикинде Гриндеx” дочекују са новим играчима и стабилном финансијском ситуацијом. Због немогућности компаније “Гриндеx”, главног финансијера клуба, да сама сноси трошкове такмичења у најелитнијем такмичењу, локална самоуправа одлучила је да активније помогне рукометном суперлигашу:

– Учешће у најелтнијем и најскупљем такмичењу изискује посебна средства. Уважавајући чињеницу да је компанија “Гриндеx” заслужна за сва досадашње успехе клуба, одлучили смо да подржимо управу клуба. Заједничким снагама очекујемо наредну сезону. Град од ових момака очекује да дају све од себе и пруже публици много спортске радости- поручио је Павле Марков, градоначелник Кикинде. Председник и директор клуба, Владимир Пудар и Војислав Булатовић, упознали су првог човека нашег града са играчким кадром и амбицијама “Кикинде Гриндеx” у новој сезони:

– Захваљујући разумевању градоначелника Павла Маркова и покрајинског посланика Миленка Јованова и многих других људи, наравно и председника клуба, успели смо да извршимо организациону и финансијску реконструкцију. Компанија “Гриндеx” није више могла сама да, уз дотацију локалне самоуправе, финансира овакав спортски пројекат. “Гриндеx” ће и даље бити уз нас, али не у мери као што је то било у ранијем периоду. Што се тиче спортских амбиција, у сваку утакмицу улазимо са жељом да победимо- указао је Војислав Булатовић. Мирко Кењало, капитен “Кикинде Гриндеx”, позвао је навијаче да у недељу испуне “Језеро”:

– Долази нам противник са реномеом. Мотив не мањка. Потрудићемо се да првенсто отворимо победом против “црно белих”- казао је капитен “плавих”.

Извор: Град Кикинда