ГРАД ИЗДАЈЕ 51 ХЕКТАР ПОЉОПРИВРЕДНОГ ЗЕМЉИШТА У ЈАВНОЈ СВОЈИНИ

Град Кикинда расписао је последњег мартовског дана јавни оглас за давање у закуп пољопривредног земљишта, у јавној својини. Огласом је прецизирано да се парцеле издају од 15. априла до 31. октобра, а јавним огласом обухваћена је 41 шифра. Далибор Оличков, руководилац Одсека за пољопривреду, прецизирао је да се заинтересованима у закуп нуди око 51 хектар пољопривредог земљишта. Од понуђене површине, обрадиво је око 5,7 одсто:

-Остале парцеле користе се за кошење и испашу. На овај оглас могу да се јаве правна и физичка лица, носиоци пољопривредних газдинстава. Неопходан формулар за учешће на јавном огласу доступан је на сајту Kikindaonline, као и у Услужном центру. Од остале документација, потребна је фотокопија личне карте, ако је физичко лице носилац пољопривредног газдинства. У случају да је правно лице носилац пољопривредног газдинства, потребно је да приложи и извод из Привредног регистра, као и потврду о ативном статус пољопривредног газдинства. Осми април крајњи је рок за доставу документације – навео је Оличков и додао да ће се отварању понуда приступити већ 9. априла:

-Парцеле ће у закуп добити физичко или правно лице које је понудило највећу цену на основу прикупљених затворених понуда. У обавези су да, у року од пет дана, уплате средства за закуп. Почетна цена за ливаде и пашњаке износи 4.805 динара, за хектар обадивог земљишта 24.027 динара, а за необрадиво 2.877 динара. Најатрактивније локације налазе се око бивше кикиндске касарне. Њихова површина креће се од једног до три хектара, а првенствено служе за откос. Детаљније информације очекују вас на Услужно центру, или у канцеларији 70 Градске управе, као и на број телефона 0230 410-223 – казао је Оличков.

Извор: Град Кикинда