ГРАД ИЗДВОЈИО 2,9 МИЛИОНА ДИНАРА ЗА ПОВЕЋАЊЕ БЕЗБЕДНОСТИ УЧЕСНИКА У САОБРАЋАЈУ – НА ОСАМ ЛОКАЦИЈА У ЗРЕЊАНИНУ БРЗИНСКИ ДИСПЛЕЈИ И УСПОРИВАЧИ САОБРАЋАЈА

Град Зрењанин, у сарадњи са Саветом за безбедност саобраћаја на путевима града Зрењанина, уложио је нових скоро три милиона динара за повећање безбедности учесника у саобраћају, као наставак свеобухватних активности у овој области у току 2022. године. Након низа одржаних едукација за све категорије учесника у саобраћају, недавно су на осам локација у граду, на територији пет месних заједница, постављени успоривачи саобраћаја (“лежећи полицајци”) и брзински дисплеји, а укупна вредност ове инвестиције износи 2.914.938 динара.

Брзински дисплеј постављен је у Болничкој улици, у зони укрштања са железничком пругом и раскрснице с улицама Војводе Степе, у насељу “Путниково” и Мајора Гавриловића, у насељу “Берберско”. Шири или ужи успоривачи саобраћаја постављени су у зони раскрсница улица Шумадијска и Бачка, Шумадијска и Сремска (МЗ “Зелено поље”), Коче Коларова и Тоше Јовановића (МЗ “Доситеј Обрадовић”), Богдана Теодосина и Нова улица ка тржном центру БИГ, Жабаљска и Здравка Челара (МЗ “Вељко Влаховић”), Тихомира Остојића, Фрање Клуза, Тителска и Сурдучка (МЗ “Берберско – болница”) и улици Дудара (МЗ “Доља – Црни шор”).

У оквиру истог пројекта, на неким од наведених локација успостављени су и нови пешачки прелази, а у претходном периоду постављен је још један брзински дисплеј – у Томићевој улици, у зони друге највеће основне школе на територији града, ОШ “Жарко Зрењанин”.

Извор: Град Зрењанин