ГРАД КИКИНДА БИЋЕ ДОМАЋИН РЕГИОНАЛНОГ ФИНАЛА „ДУНАВ ОСИГУРАЊЕ СПОРТСКИХ ИГАРА МЛАДИХ”

У Кикинди су, по девети пут, одржане “Дунав осигурање Спортске игре младих“. Тако се велики број младих спортиста надметао у трчању на 60 метара, играли су између две ватре, такмичили се у малом фудбалу, Кока Кола куп-у, као и у баскету три на три. Драган Пецарски, члан Градског већа задужен за спорт и омладину, истакао је да ће Град Кикинда ове године бити домаћин када ће се 17. јуна одржати регионално финале и тако окупити најбоље СИМ-овце из Војводине.

Манифестацији су присуствовали Валентина Мицковски, чланица Градског већа, Јован Попесков, секретар Секретаријата за јавне службе, удружења грађана и верске службе, као и Јелена Чуданов Бакић, председница Спортског савеза Кикинде.

“Град Кикинда и ове године подржао је организацију Дунав осигурање Спортских игара младих, подржавамо већ осам година ову манифестацију јер желимо да покажемо да Кикинда јесте град спорта, а да брине и о најмлађим спортистима“, рекао је Пецарски.

Деца из Кикинде редовно учествују на овом такмичењу, на великим међународним завршницама:

“У Кикинди се заиста ради на побољшању инфраструктуре, како би деца имала одличне услове за здраво одрастање, тако да када спојимо ове две приче, мислим да је то пун погодак и драго ми је што се деца радују, а наша манифестација увек радо виђен гост у Кикинди“, додала је Далиборка Делибашић, представница “Дунав осигурање Спортских игара младих“.

Наставници су прва карика у низу који анимирају децу да се баве спортом, а самим тим што су деца на овој манифестацији, то значи да су сви победници:

“ Заиста ми је драго када видим да постоји велико интересовање за бављење спортом, тако да и поред тога што могу да постану добри и успешни спортисти, најважније од свега је да деца постану добри и здрави људи“, рекао је Драган Мракић, рукометни тренер.

Извор: Град Кикинда