ГРАД КИКИНДА ДОМАЋИН КАМПА ПАРАОЛИМПИЈСКИМ РЕПРЕЗЕНТАТИВЦИМА СРБИЈЕ У ГОЛБАЛУ

Град Кикинда био је домаћин првог кампа репрезентације Србије у параолимпијском спорту голбалу, у организацији Параолимпијског савеза Србије. Тако је 18 учесника, међу којима и велики број деце, у претходних неколико дана на кампу обавило све припреме како би за викенд започело своје учешће на Међународном турниру у Бугарској. Учеснике кампа посетила је председница Спортског савеза Кикинде, Јелена Чуданов Бакић, која је том приликом истакла да је Кикинда град спорта који новим пројектима и свежим идејама свакодневно показује жељу да привуче што већи број спортиста.

“Имамо неколико великих пројеката у најави. Заиста ми је драго што нас је посетила параолимпијска репрезентација голбала која се припрема за предстојећи међународни турнир у Бугарској. Град Кикинда и спортски савез су увек уз њих, али и друге спортисте, али с обзиром на то да су параолимпијцима потребни посебни услови за тренирање, целокупна организација у Спортском центру Језеро само је доказ да је наш град место у ком могу да се одрже велике и значајне спортске манифестације. Надам се да ће наши спортисти освојити медаљу на турниру и тако обрадовати све који им пружају максималну подршку“.

Предвиђено је да се ускоро у Кикинди одржи још један сличан спортски камп за параолимпијске спортисте:

“Прошле године започет је нови пројекат реализације спорта за слепа и слабовида лица голбал, после много година је стигла опрема, реквизити које до сада никада нисмо имали, а све захваљујући Параолимпијском комитету, ресорном министарству и Граду Кикинди, који је подржао наш клуб. Циљ је да се што више омасови овај спорт како би се члановима помогло у кретању, оријентацији и физичкој спреми“, истакао је капитен голбал репрезентације, председник Голгбал организације Србије и менаџер кикиндског клуба “Будућност“, Зоран Стефановић.

Извор: Град Кикинда