ГРАД КИКИНДА ДОМАЋИН ПРВЕНСТВА СРБИЈЕ У САВАТЕ БОКСУ

У хали Спортског центра „Језеро“ у Кикинди одржано је Првенство Србије за јуниоре и кадете у савате боксу. На спортској манифестацији, коју су организовали Савате савез Србије и Савате клуб „Арена“ из Иђоша, под покровитељством Министарства за спорт и омладину и Града Кикинде, наступила су 83 такмичара из 18 клубова, који су се надметали у дисциплини асо. Догађају су присуствовали Драган Пецарски, члан Градског већа задужен за спорт и омладину и Јелена Чуданов, председница Спортског савеза Кикинде.

“Заиста је велика част што је Савате савез Србије одабрао Кикинду да буде домаћин Првенства Србије јер су се Град и Савате клуб из Иђоша одавно показали као одлични организатори. Кикинда располаже са капацитетима који пружају одличне услове за квалитетан рад, тако да смо у преговорима да се код нас организују још неке активности, што ће Град Кикинда свакако подржати, баш као што подржава све активности иђошког Савате клуба“, рекао је Пецарски.

Била је то одлична прилика да се промовише савате борилачки спорт:

“Савате није толико познат и популаран у нашем окружењу. Наш клуб из Иђоша може да се похвали значајним успесима, међу којима је највећи освајање титуле шампиона света Наде Фор“, подсетио је Милан Миладинов, тренер Савате клуба „Арена“ из Иђоша.

Такмичењу је присуствовао и председник Савате савеза Србије, Миодраг Ракић:

“У јуну нас очекује Светско првенство за јуниоре у Словенији, тако да је ово такмичење одличан начин да видимо са чим располажемо у репрезентацији, која ће се надметати на поменутом такмичењу“, додао је Ракић.

Извор: Град Кикинда