ГРАД КИКИНДА ПРЕДСТАВЉЕН НА САЈМУ ИНВЕСТИЦИЈА У МИНХЕНУ

Град Кикинда ће у наредна три дана бити представљен на највећем европском сајму инвестиција „Expo Real“ у Минхену. Наш град се нашао међу 1159 излагача из 25 држава света, где сeм домаћина Немачке, између осталих, учествују још и потенцијални инвеститори и инвестиционе дестинације из Аустрије, Шпаније, Француске, Русије, САД, Велике Британије, Израела, Финске, Италије… Потенцијалне кикиндске инвестиције део су јединствене инвестиционе понуде Развојне агенције Војводине где ћемо бити промовисани заједно са градовима Суботицом, Новим Садом, Зрењанином, Сомбором, Панчевом, Вршцем, Сремском Митровицом и општинама Бечеј и Пећинци. „Expo Real“ је највећи сајам некретнина и привредних инвестиција у Европи, који пружа детаљан увид у инвестиционе понуде на европском тржишту. Излагачи и посетиоци су менаџери пројеката, инвеститори и финансијери, инвестициони консултанти, агенти, планери… сви они који учествују у доношењу одлука за нове инвестиције и пословна улагања.

Град Кикинда у Минхену нуди могуће инвестиције у своје две индустријске зоне укупне површине око 27 хектара, затим у изградњу хотела, као и SPA&Wellness комплекса на Старом језеру, али трага и за инвеститорима који су спремни да изграде мањи тржни центар или retail park у нашем граду. „Добро пословно окружење, градска управа на услузи инвеститорима, стручна радна снага, дуга индустријска традиција, пословање и тржишна оријентација према западној Европи, само 10 км удаљена од ЕУ, слободна царинска зона, град добар избор за породични живот и децу, у близини великих центара … све је то Кикинда“ – мото је наше овогодишње понуде и промотивних материјала који су израђени за ову прилику.

Наступ војвођанских градова и општина је реализован у оквиру Споразума о заједничком наступу на међународним сајмовима, који су потписали Покрајинска влада, градови Нови Сад, Панчево, Сомбор, Суботица, Зрењанин, Сремска Митровица, Вршац, Кикинда, општина Пећинци, Привредна комора Војводине, као и Развојна агенције Војводине.

Извор: Град Кикинда