ГРАД КИКИНДА ПРВОРОЂЕНОЈ БЕБИ У 2021. ГОДИНИ НАМЕНИО 50.000 ДИНАРА

Марија Канас (33) из Кикинде, родила је прву бебу у 2021. години. Другог јануара , у 12 сати и 55 минута, на свет је дошао Павле. Због познате епидемиолошке ситуације, изостала је посета прворођеној беби, њеној мајци, али и осталим породиљама. Ваучер у износу од 50.000 динара, градоначелник Кикнде, Никола Лукач, намењен првој беби рођеној у Новој години, симболично је уручио др Гордани Војводић Прекајски, начелници Гинеколошко-акушерској одељења:

– Дечак је на рођењу имао 4.600 грама, а био дугачак 56 центиметара. То је крупна беба. Надамо се да ће ова година донети више беба него претходна, кад је рођено 417 девојчица и дечака- рекла је она. Надовезао се градоначелник Кикинде и такође изразио жељу да, у погледу наталитета, ова година надмаши претходну:

-Пре свега, честитам родитељима Павла. Град, али и држава потрудиће се да још више помогну деци и њиховим родитељима, и да им вратимо осмехе на лица. На нама је да младим брачним паровима створимо што бољи амбијент како би се одважили да постану родитељи, а да Кикинда буде лепо место за живот, рад и одгајање деце- подвукао је Лукач и додао да је локална самоуправа недавно упутила кикиндској болници новчану помоћ у износу од 2,5 милиона динара:

-То је само мали и симболичан начин да се одужимо нашим здравственим радницима, који су у претходном периоду показали огромну пожртвованост, солидарност и хуманост. Сигуран сам да ћемо ове године, бар још једном, издвојити средства за нашу болницу. У буџету смо определили милион динара за вантелесну оплодњу- казао је Лукач. Директор Опште болнице, др Мирко Стојисављевић, потврдио је да без помоћи локалне самоуправе ова здравствена установа не би могла да напредује:

-Кад то кажем мислим на набавку опреме и реконструкцију болнице- навео је др Стојисављевић. Председница кикиндског Црвеног крста и секретарка, Маријана Мирков и Данијела Бјељац, донеле су поклон пакете и осталим породиљама и бебама.

Извор: Град Кикинда