ГРАД КИКИНДА СУБВЕНЦИОНИШЕ КУПОВИНУ БИЦИКАЛА

Град Кикинда субвенционисаће куповину бицикала, као еколошки прихватљивог начина превоза, за шта је из буџета издвојено милион динара. Субвенција ће износити 10.000 динара по бициклу, право да конкуришу имаће пунолетни грађани, који поседују важећу личну карту са пребивалиштем на територији Града Кикинде. Само једна особа из домаћинства има право да конкурише, а куповина је подељена на категорију дечјих и бицикала за одрасле. Стеван Иличић, члан Градског већа задужен за екологију, објаснио је да је програмом планирана куповина 100 бицикала. Заинтересовани грађани треба да преузму предрачун од продавца, који буде изабран на Јавном позиву, да попуне формуларе који ће бити објављени на интернет страници Града Кикинде, а потом да пријаву поднесу у Услужном центру. Јавни позив за привредне субјекте расписан је до петка, 23. септембра, док ће за грађане бити расписан од следеће недеље и трајаће 15 дана.

“У последњих неколико година приметан је повећан број моторних возила у нашем граду, а како би смањили емисију штетних гасова, решили смо да подстакнемо наше суграђане да купе нове бицикле. Градско веће је усвојило правилник о суфинансирању набавке бицикала. Услов за привреднике је да им се огранак или пословна јединица налазе на територији Града Кикинде, да над њима није покренут стечајни поступак или поступак ликвидације, као и да су измирили доспеле обавезе по основу јавних прихода. Што се тиче грађана, комисија ће испитати да ли су сви критеријуми испоштовани и тада ће направити коначну листу. Надам се да ће овај програм бити веома интересатан и да ћемо у наредним годинама наставити да га спроводимо“, рекао је Стеван Иличић, члан Градског већа задужен за екологију.

У току је обележавање Европске недеље мобилности, тако да ће се у суботу, 24. септембра, одржати цикло – вожња од Ватрогасног дома до Водица на рути дугој пет километара. Учествоваће радници Градске управе, удружења грађана и школе.

Извор: Град Кикинда