ГРАД КИКИНДА УРЕЂУЈЕ ПРЕКО 30 КИЛОМЕТАРА КАНАЛСКЕ МРЕЖЕ

На подручју Града Кикинде у току су завршни радови на уређењу каналске мреже. Ради се о пројекту вредном 40 милиона динара који заједнички спроводе АП Војводина, Град Кикинда и Јавно водопривредно предузеће “Воде Војводине“. Уређује се око 30 километара каналске мреже на територији катастарских општина Кикинда, Башаид и Банатска Топола. Радовима, које изводи Јавно водопривредно друштво “Средњи Банат“, уклоњено је више од 260.000 квадратних метара биљне вегетације и измуљено је преко 40.000 кубних метара муља. Радове на Старом језеру, једном од места где се реализује пројекат уређења мреже, обишли су, између осталих, градоначелник Кикинде, Никола Лукач, као и Данка Васиљевић, извршна директорица ЈВП “Воде Војводине“.

“Наставили смо уређење каналске мреже на територији нашег града, што је још један доказ одличне сарадње коју спроводимо са предузећем Воде Војводине, уз подршку ресорног Секретаријата. За Кикинђане је Старо језеро од велике важности, а овим радовима имаће прилику да уживају у додатним садржајима њиховог омиљеног шеталишта, чиме ће ова предивна оаза добити додатну димензију. У наредном периоду требало би да реализујемо још пројеката, што значи да ћемо, чувајући лепоту коју имамо на Штеванчевој бари, све што је до сада урађено, одржавати, а на основу неких других пројеката прекограничне сарадње са Румунијом можда и реку Галадску, такорећи, поново оживимо“, рекао је градоначелник.

Осим поменутих радова, извршено је и чишћење пропуста који су се у претходном периоду зачепили од биљне вегетације и муља:

“Захваљујемо Покрајинском секретаријату за пољопривреду, водопривреду и шумарство, као и Граду Кикинди који су препознали значај улагања у каналску мрежу. Волела бих да се приликом следећег заједничког појављивања похвалимо новим радовима, а све у циљу унапређења каналске мреже на територији Града Кикинде“, додала је Данка Васиљевић, извршна директорица ЈВП “Воде Војводине“.

Извор: Град Кикинда