ГРАД ПАНЧЕВО НАГРАДИО НАЈБОЉЕ МАТУРАНТЕ СРЕДЊИХ ШКОЛА

У част добитника Дипломе „Вук Караџић“ и Похвале „Ученик генерације“ у средњим школама у школској 2018-2019. години, Град Панчево је и ове године у уторак, 25. јуна организовао свечаност у концерној сали Музичке школе „Јован Бандур“, чији су ученици и наставници обогатили догађај изванредним музичким програм.

И ове школске године, један број ученика из наших десет школа, које реализују програм средњег образовања и васпитања остварило је изузетне резултате, а то су: добитници Дипломе „Вук Караџић“ и Похвале „Ученик генерације“.

Град Панчево је наставио дугогодишњу традицију новчаног награђивања најбољих матураната средњих школа.

Најбоље и највредније ученике и ученице поздравила је чланица Градског већа града Панчева задужена за образовање, мр Татјана Божић и уручила им награде у име локалне самоуправе.

Ове године из буџета града издвојена су средства у укупном износу од 624.000,оо динара за добитнике Дипломе “Вук Караџић” и Признања “Ученик генерације”.
Појединачни новчани износ за награђене матуранте износи 12.000,оо динара.

Ове године Град Панчево је такође издвојио и око 80.000,оо динара за куповину књига за награђене матуранте. Поклон-књиге матурантима су подељене на завршним свечаностима у њиховим школама.

41 матурант тј. матуранткиња средњих школа стекло је диплому “Вук Караџић”, 5 матураната су носиоци оба признања, док је похвалу “Ученик генерације” добило 6 матураната, тако да укупно имамо 52 награђена ученика.

Награђени матуранти су ученици следећих средњих школа:

 1. Гимназије “Урош Предић“ – 23 награђена
  2. Медицинске школе “Стевица Јовановић” – 6
  3. Економско -трговинске школе “Паја Маргановић” – 7
  4. Електротехничке школе “Никола Тесла – 6
  5. Техничке школе “23. мај” – 2
  6. Машинске школе”Панчево” Панчево – 3
  7. Пољопривредне школе “Јосиф Панчић” – 1
  8. Музичке школе “Јован Бандур” – 2
  9. Балетска школа „Димитрије Парлић“ – 1
  10.Школа за основно и средње образовање „Мара Мандић“ – 1

Извор: Град Панчево