ГРАД ПОДРЖАО ОРКЕСТАР ДВД, РЕЗУЛТАТИ НИСУ ИЗОСТАЛИ

Чланови дувачког оркестра Добровољног ватрогасног друштва “Кикинда” одржаће у недељу, 24. новембра, концерт у Народном позоришту. Поводом 86 година од оснивања и постојања на свечарском оркестру Кикиђанма ће се на сцени придружити Градски дувачки оркестар из Суботице и Дувачки оркестар Музичке школе “Јосиф Маринковић” из Зрењанина. Наступиће и Женска певачка група “Мелизми”. Алберт Нађ, шеф дувачког оркестра ДВД , потврђује да су припремили богат и занимљив репертоар, па и обраде неких популарних иностраних и домаћих композиција:

– На крају концерта, наступиће сва три оркестра, дакле око 70 музичара. Они ће свирати под диригентском палицом мајора Александра Ђурова, диригента репрезентативног оркестра Гарде Војске Србије. Поред осталих, наша гошћа биће и Силвија Милошевић, музичка уредница РТС- најавио је Алберт Нађ и назначио да би без помоћи локалне самоуправе егзистенција оркестра ДВД сигурна била доведена у питање:

– Захваљујући њиховом разумевању, ове године смо обезбедили збачајан број нових униформи. Претходни пут су униформе набављене још 1982. године- рекао је шеф оркестра ДВД. Овај оркестар је основан давне 1933. године и један је од најстаријих у Војводини. Интересатно је да је годину дана старији од Народног оркестра Радио-телевизије Србије. Станислава Хрњак, председница Скупштине града, изразила је задовољство што оркестар под управом овог младог човека звучи неупоредиво боље у односу на ранији период:

– Његов ентузијазам и добра енергија су за сваку похвалу. Наравно, не умањујем допринос и свих осталих чланова оркестра. Често је потребно увести нову енергију као што је Алберт Нађ то учинио током претходне две године. Ово је оркестар који има капацитет и завређује пажњу. Поносни смо на њихове резултате, а настојаћемо да им обезбедимо средства како би зановили инструменте- саопштила је Хрњак и позвала суграђане да присуствују њиховом концерту.

Извор: Град Кикинда