ГРАД СОМБОР ОБЕЛЕЖАВА „ЕВРОПСКУ НЕДЕЉУ СПОРТА“

Град Сомбор другу годину за редом обележава „Европску недељу спорта“ од 23. до 30. септембра , уз подршку Олимпијског комитета Србије и техничку реализацију Спортског савеза града Сомбора и Спортског центра „Соко“.

„Европска недеља спорта“ је иницијатива Европске комисије којом се промовише спорт и физичка активност широм Европе –  #BeActive. Спорт и физичка активност значајно доприносе здрављу  и благостању грађана Европе, међутим ниво физичке активности у Европи тренутно стагнира и чак опада у неким земљама.  Европска недеља спорта је заједнички одговор на овај изазов као и позив на акцију.

Тим поводом Град Сомбор сваког дана одржаће одређене спортске активности са циљем да анимирају суграђане да се заинтересују и укључе у активно бављење спортом.

Члан Градског већа за област спорта, деце, омладине и здравства Антонија Нађ Косановић истакла је да Сомбор током целе године нуди бесплатне садржаје са циљем да се деца и млади баве физичком активношћу.

„Свакако Град Сомбор у тим активностима и предњачи, јер преко Спортског савеза града Сомбора, већ годинама у назад финансирамо бесплатну физичку активност за малу децу, такозвани Спортић где желимо децу почев од треће године живота, па све до седме, да укључимо у физичку активност, да развијемо координацију и да тако утичемо на њихово целокупно здравље“ рекла је Нађ Косановић.

Првог дана обележавања „Европске недеље спорта“ у Сомбору, на Градском купалишту „Штранд“, одржан је приказ и обука елемената фудбала на песку коју је водио ФК „Раднички 1912“, а у организацији Спортског савеза града Сомбора одржан је и час спортске рекреације за жене.

У наредним данима очекују нас активности као што су карате, одбојка, фитнес, фитнес, зумба, кајак, стрељаштво, бициклизам и рукомет, које ће се реализовати уз помоћ спортских клубова са територије Града Сомбора.

Извор: Град Сомбор