ГРАД СОМБОР ОБЕЛЕЖИО „ЕВРОПСКУ НЕДЕЉУ СПОРТА“

Другу годину за редом Град Сомбор обележио је  „Европску недељу спорта“. Свакога дана од 23. до 30. септембра, уз подршку Олимпијског комитета Србије и техничку реализацију Спортског савеза града Сомбора и Спортског центра „Соко“ реализоване су спортске активности у сарадњи са сомборским спортским клубовима.

Циљ је био да се промовише спорт и да се укаже на допринос здрављу који даје редовна физичка активност. Активности су биле усмерене пре свега ка деци и младима како би се заинтересовали за одређену дисциплину и почели са редовним вежбањем.

Током „Европске недеље спорта“ реализовани су приказ и обука елемената фудбала на песку у сарадњи са ФК „Раднички 1912“, карате борба са замишљеним противником у сарадњи са КК „Раванград“, јавни час рекреације у сарадњи са Спортским удружењем „З-Верка тим“, одбојка у сарадњи са ОК „Сомбор“, кајак за све у сарадњи са КК „Сомбор“, стрељаштво у сарадњи са СК „Black Horse“, бициклистичка тура у сарадњи са БК „Сомбор“ и рукометни сусрет у сарадњи са РК „Графичар“ Бездан и РК „Сомбор“.

Активности су спроведене уз поштовање свих препорука и мера превенције ширења корона вируса.

Извор: Град Сомбор