ГРАД СОМБОР ОБЕЗБЕДИО БЕСКАМАТНЕ КРЕДИТЕ ЗА „МАЛА“ ПРЕДУЗЕЋА И ПРЕДУЗЕТНИКЕ РАДИ ПОСПЕШИВАЊА ПРИВРЕДНЕ АКТИВНОСТИ

Градоначелница Сомбора Душанка Голубовић данас је, у име локалне самоуправе, са представницима „Банке  Интеса“ а.д. Београд и Комерцијалне  банке  а.д. Београд, потписала уговор  о финансирању камате на краткорочне кредите за „макро“ и „мала“ предузећа и предузетнике.

Уговор је потписан на основу јавног позива упућеног банкама за краткорочно кредитирање привредних субјеката и то „малих“ и „микро“ предузећа и предузетника који имају седиште на територији града Сомбора.

Критеријуме конкурса испуниле су „Банка Интеса“ и Комерцијална банка, са којима је уговор потписан.

Градоначелница се захвалила  представницима банака, Јасмини Голуб, директорки експозитуре „Банке Интеса“ у Сомбору, те представницима Комерцијалне банке – Зарију Коралија, директору пословног центра ове банке у Новом Саду и Сузани Паштровић, директорки експозитуре Комерцијалне банке у Сомбору, што су се пријавили на позив.

„Надам се да ће  нашу  намеру да помогнемо поспешивању привредне активности и покретање производње препознати наша локална предузећа и предузетници и да ћемо од тога бенефите имати сви“, казала је градоначелница и додала да је за финансирање камата обезбеђено милион динара.

У даљој реализацији уговора банке ће расписати конкурс за краткорочно кредитирање и спровести целу процедуру, а град ће у потпуности платити камату на одобрене кредите, чији износ по привредном субјекту не може бити већи од 500.000,00 динара.

Задовољни успостављањем сарадње са градом Сомбором били су и представници банака који су овакав вид подршке привредницима оценили као прилику за даљи развој и поспешивање предузетничког духа  на територији Града.

Извор : Град Сомбор